4 tips om snel geld te lenen, zonder gedoe!

Snel geld lenen zonder gedoe doe je met krediet waarbij niet altijd documenten en CKP-toetsing nodig zijn. Dit kan bijvoorbeeld een doorlopend krediet zijn, of zelfs een kredietkaart. Een lening afsluiten bij een traditionele bank is vaal langzaam en omslachtig. Als je plots geld nodig hebt, is deze optie niet de juiste. Tegenwoordig zijn er vele kredietverstrekkers die online leningen aanbieden. Als het om kleine bedragen gaat, staat het geld soms al binnen 10 minuten op je rekening. Dit is omdat het makkelijker en goedkoper verloopt via internet. Wij hebben 4 tips voor jou als je snel geld wil lenen en geen zin hebt in gedoe.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Wellicht heb je ooit een lening afgesloten en heb je je schuld te laat of helemaal niet afbetaald. Dit betekent dat je op de zogenaamde ‘zwarte lijst’ van wanbetalers staat. De kredietverlener (bank of andere financiële instelling) is verplicht dit te melden bij de Centrale voor kredieten aan particulieren (CKP). Het kan dan lastig worden om opnieuw een lening aan te vragen, want de kredietverschaffer ziet jou niet als een betrouwbare lener. Het beste betaal je de lening zo snel mogelijk af; de kredietgever geeft dit vervolgens door aan de CKP en na 12 maanden wordt je naam van de zwarte lijst gehaald. Onze 1ste tip is daarom snel je schuld af te betalen en een jaar te wachten.
De 2de tip is een klein geldbedrag aanvragen. Dit wordt ook wel een minilening of flitskrediet genoemd. De bedragen moeten onder de 1000 euro liggen. Een minilening mag je afsluiten aan een duurtijd van minder dan 31 dagen. De financiële instellingen die dit aanbieden zijn geen traditionele banken, maar hebben wel een vergunning ontvangen van de Belgische overheid. Wel zal een hogere rentevoet worden aangerekend voor een krediet zonder CKP, omdat de kredietgever een groter risico neemt. Maar er zijn voldoende instellingen die een CKP-notering geen bezwaar vinden als je een inkomen hebt.

Als 3de mogelijkheid zou je naar familie of vrienden kunnen stappen. Een wasmachine die plots in panne valt…dat snapt iedereen. En zeker als je een baan hebt, kan het makkelijker zijn om bij iemand aan te kloppen die jou kent en bereid is te helpen. Je kan uiteraard niet verwachten dat je een lening voor een woning kan scoren, tenzij je ouders je daarbij kunnen helpen; voor de meesten onder ons gaat dit echter wel heel erg ver. Maar als we het over relatief lage bedragen hebben, kan je wellicht snel geld lenen bij bekenden, zonder al dat gedoe er omheen.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Onze 4de tip is onderzoek via je laptop uit te voeren. Je zal verbaasd staan hoeveel aanbieders jou heel snel aan een lening kunnen helpen. Belangrijkste is steeds het laagste JKP (jaarlijks kostenpercentage) te vinden; dit zijn meestal ook de goedkoopste leningen. Op de websites van de aanbieders mag je je lening gratis simuleren. Door diverse simulaties te doen bij diverse aanbieders zie je heel snel wie de goedkoopste lening aanbiedt. Je kan hier vast starten met simuleren, gewoon online en zonder gedoe.

Let op: geld lenen kost ook geld.