Artikels

5 tips om te lenen zonder vast inkomen!

Soms kan het gebeuren dat je plots geld nodig hebt. Je hebt een auto, maar die wordt alweer wat ouder. Op een gegeven moment ga je kosten krijgen die behoorlijk kunnen oplopen. Als je tijdelijk geen baan hebt, via losse contracten werkt of niet werkt, dan wordt het moeilijk om een lening bij een bank af te sluiten als je een dure reparatie voor de voeten geworpen krijgt. Toch zijn er mogelijkheden om een kortdurende lening af te sluiten en je uit de brand te helpen. Lenen zonder vast inkomen kan via de volgende opties:

Hoeveel geld heb je nodig?

Je zou eerst eens met een vriend of familielid kunnen praten. Die is wellicht bereid om jou een hand toe te steken en je een onderhandse lening te verstrekken. Meestal moet je geen rente betalen en je bent ook flexibeler in de duurtijd van je afbetaling. Omdat dit mensen zijn die jij kent en die jou kennen, is er een emotionele factor bij betrokken. Daarom is het zeer belangrijk om alles goed te bespreken en daarna helder en duidelijk op papier te zetten. Op die manier zijn er geen misverstanden en blijft je relatie gezond.

Een tweede optie om te lenen zonder vast inkomen is een minilening afsluiten. Niet bij een bank, want die verstrekken je geen krediet als je geen loonfiches kan overleggen. Een minilening wordt door vele officiële kredietaanbieders heel eenvoudig online aangeboden. Het grote voordeel is dat er maar 2 voorwaarden zijn: je moet minimaal 21 jaar zijn en een vorm van inkomsten hebben. Dit kan je uitkering, kindergeld, studiefinanciering, zorggeld, alimentatie of een andere bron van inkomsten zijn.

De lening kan maximaal 1000 euro bedragen en de duurtijd is minder dan 3 maanden. Een ander voordeel is dat er geen CKP-controle wordt gedaan. Sta je op de zwarte lijst, dan kan je dit krediet toch ontvangen. Omdat er veel concurrentie is onder de aanbieders, is het wel zaak om een aantal leningsimulaties uit te voeren op de websites van de diverse kredietverstrekkers. Je zal zien dat je bij de één meer aflost dan bij de ander. Het is dus aan jou om een avond achter je laptop door te brengen. Maar de lening kan heel simpel online worden afgesloten en het geld staat binnen 2 dagen (of eerder) op je rekening.

Geld lenen zonder vast inkomen kan ook via een particulier die zijn vermogen wil investeren. Je vindt ze op online marktplaatsen en in de krant. Onderzoek wel of die persoon betrouwbaar is, en zet alles op papier – liefst bij een notaris. Je laatste optie is ‘crowdfunding’. Je kan je verhaal online doen en mensen kunnen een (klein) bedrag storten om je te helpen; meestal werkt dit beter als het om een project gaat dat financiering nodig heeft. Wat je ook kiest, zorg altijd dat je eerst je huiswerk doet en uitzoekt wie jou de beste en goedkoopste lening kan aanbieden. Dat kan gewoon vanuit je luie zetel in je eigen woonst. Zo makkelijk is het.

Doe de vrijblijvende lening simulatie!

Per direct geld lenen, zonder documenten, hoe pak je dat aan?

Banken zijn niet bereid je geld te lenen als je geen loonfiches kan overleggen. Ze moeten uiteraard hun veiligheid borgstellen en kunnen weinig risico nemen, maar gelukkig heb je opties. Wellicht heb je nog nooit van een minilening gehoord, maar ze worden steeds populairder. Als je tijdelijk zonder baan zit, blijven de facturen gewoon op je mat vallen. Een minilening komt van pas indien je per direct geld wil lenen zonder documenten. Je zal het geld binnen zeer korte tijd op je rekening ontvangen, want het wordt heel eenvoudig afgesloten via internet.

Hoeveel geld heb je nodig?

Omdat alles online gebeurt, hoef je je woonst niet te verlaten, in de rij te staan en met een bankbediende in discussie. Er is dus geen gedoe en de voorwaarden zijn veel soepeler. Bedenk dat het om kleine bedragen gaat – meestal tot 1000 euro – maar dit is meestal net genoeg om je uit een benarde situatie te bevrijden. Je moet kunnen aantonen dat je minimaal 21 jaar bent en een vast inkomen hebt; hier vallen ook een uitkering, zorgtoeslag, studiebeurs, alimentatie of kindergeld onder. Je moet weinig papieren opsturen en er worden weinig persoonlijke vragen gesteld. Het geld moet wel relatief snel terugbetaald worden – meestal binnen 30 tot 60 dagen.

Per direct geld lenen zonder documenten kan ook via een zogenaamde onderhandse lening. Dat wordt meestal gedaan met een vriend of familielid. Meestal moet je geen rente betalen en is de duurtijd waaraan je aflost soepeler. Omdat er een emotionele factor bij komt, is het een goed idee om alles helder en duidelijk op papier te zetten. Op die manier zijn er geen misverstanden en blijft je relatie gezond. Je kan ook een lening afsluiten met een particulier die je niet kent; die vind je op marktplaatsen of in de krant. Onderzoek wel of deze persoon betrouwbaar is, en ook hier is het slim om alles op papier te zetten, deze keer met een notaris die het contract overziet.

Je ziet, per direct geld lenen zonder documenten is zeker mogelijk, maar let op: bij een minilening kunnen er behoorlijke verschillen in aflossing zijn onder de reguliere online kredietaanbieders. Doe eerst je huiswerk om de goedkoopste lening te bekomen. Als je naar de website van de aanbieder surft, vind je een simulator tool waarmee je je aflossing kan berekenen. Als je dit met diverse aanbieders op diverse websites herhaalt, ontstaat een beeld van de diverse aflossingen. Zo kan je de aanbieders vergelijken en de meest gunstige lening op de kop tikken, zelfs als je op de zwarte lijst staat.

De aanbieders voeren competitie op het jaarlijks kostenpercentage (JKP). Hoe lager dit is, hoe goedkoper de lening meestal is. Je moet dus eerst wat tijd achter je laptop doorbrengen en een overzicht maken van alle opties. Eens je de perfecte aanbieder gevonden hebt, is het een kwestie van aanvragen. Het geld staat meestal binnen 2 dagen (soms zelfs 2 uur) op je rekening en zo kan jij je probleem snel oplossen. Makkelijk toch?

Doe de vrijblijvende lening simulatie!

Snel geld lenen zonder documenten, zo doe je dat!

Een bank hoef je niet binnen te stappen als je geen loonfiches hebt, want die zijn niet bereid je een lening te verstrekken.

Snel geld lenen zonder documenten kan door een minilening aan te vragen. Dit kan heel eenvoudig online, dus geen gedoe met wachten in een bank of jezelf moeten verantwoorden bij een bankbediende.

Hoeveel geld heb je nodig?

Je kan dus snel geld lenen zonder papieren, en het is veel eenvoudiger. Nu lijkt geld lenen via internet een risicovolle business, maar dit is niet zo. Na de economische crisis, dankzij ons banksysteem, hebben veel mensen toch wel het vertrouwen in banken verloren. Het gevolg was een enorme toestroom van online kredietverstrekkers. Die hebben een vergunning van de Belgische overheid ontvangen om leningen te verstrekken. Daarnaast moeten kredietaanbieders altijd helder en duidelijk het jaarlijks kostenpercentage (JKP) vermelden. Dit zijn de rentevoet plus de leenkosten in één percentage samengevat.

De beste manier om bij deze aanbieders snel geld te lenen zonder documenten, is eerst diverse leningsimulaties uit te voeren op de websites van de aanbieders. Er zijn nogal wat verschillen in aflossingen, dus vind eerst uit waar je de goedkoopste lening op de kop kan tikken. De leenbedragen liggen meestal tussen de 50 en 1000 euro en je moet niet uitleggen waarom je de lening afsluit. En zelfs als je op de zwarte lijst staat, kan je een dergelijke lening ontvangen. Bedenk wel dat deze minileningen relatief snel moeten worden afbetaald; meestal binnen 30 tot 60 dagen. Lees altijd goed de voorwaarden door en controleer de vergunning.

Snel geld lenen zonder documenten kan ook bij een familielid of vriend; die kent je uiteraard, dus zolang je je lening netjes terugbetaalt, is er geen probleem. Het voordeel is dat je wellicht meer tijd krijgt om het krediet af te betalen en je vaak geen intrest moet betalen. Een andere manier is via het zogenaamde crowdfunding: als je een project van de grond wil krijgen en je hebt financiering nodig, dan kan je dit online opzetten. Mensen kunnen een bedrag storten om je project leven in te blazen. Eens je gaat verdienen, betaal je die mensen terug.

Als laatste zou je je aan een particulier kunnen wenden. Een particulier kan zijn vermogen gebruiken om leningen te vertrekken en op die manier te verdienen met zijn investering. De rentevoet is vaak hoger, maar het is een optie. Onderzoek een dergelijke persoon wel en zorg dat je een papieren overeenkomst maakt bij een notaris.

Hoe dan ook, het is slim om eerst wat voorbereidend werk te doen voordat je een beslissing neemt. Vergelijk de diverse opties, maar vergelijk ook de diverse aanbieders op het JKP. Meestal geldt dat een lager JKP ook een lagere lening betekent. Pas als je alles hebt onderzocht kan je de juiste optie kiezen en je lening aanvragen.

Doe de vrijblijvende lening simulatie!

Een lening aanvragen zonder inkomen? Dat kan!

De meeste mensen hebben wel eens een lening nodig. Voor grote leningen, zoals een woonkrediet, heb je een fulltime baan nodig om de maandelijkse aflossingen te kunnen opbrengen. Het bedrag dat je mag lenen is van je inkomen afhankelijk en ook andere leningen worden meegenomen in de berekening. Voor de meeste leningen heb je een vorm van inkomsten nodig. Maar wat doe je als je een lening wil aanvragen zonder inkomen?

Hoeveel geld heb je nodig?

Het begrip ‘geen inkomen’ kan je in 2 groepen opsplitsen: zij die werkloos of ziek zijn en een uitkering ontvangen, en zij die niet werken/of gewerkt hebben en daarom geen uitkering ontvangen. Als je je baan verloren hebt omdat je bedrijf op de fles is gegaan, krijg je voor een bepaalde tijd een deel van je salaris doorbetaald in de vorm van een uitkering. Mensen die langdurig ziek/invalide zijn krijgen een ziekte-uitkering. Een werkloosheidsuitkering gaat niet in het oneindige door. Na een bepaalde periode kom je in de sociale bijstand in België; je gaat dan een minimaal bedrag ontvangen als je niet werkt.

Een uitkering kan als inkomen gezien worden, dus je kan een lening zonder officieel inkomen aanvragen. Zolang een lening onder de 1000 euro blijft, wordt er normaalgesproken niet om papieren gevraagd en kan je de lening heel simpel online afsluiten. Bedenk dat de duurtijd meestal kort is; meestal 30 tot 60 dagen. Maar om een lastige maand te overbruggen kan deze minilening een uitkomst zijn als je plots geld nodig hebt. Ook als je geen inkomen hebt, kan dit krediet redding brengen. Maar als het niet lukt, ga dan eens praten met een familielid of vriend; die is vaak bereid jou de hand toe te steken.

Een lening aanvragen zonder inkomen kan ook door een bezit in onderpand te geven. Wellicht heb je een waardevol sierraad, schilderij of antiek meubel. Door dit als garantie te geven, kan je geld ontvangen. Bedenk wel dat je het kwijt bent als je je niet aan de aflossing houdt, dus denk hier goed over na. Als laatste mogelijkheid kan je een lening aangaan bij een particulier. Die kan je meestal in de krant vinden of op online marktplaatsen. Wees ook hier voorzichtig, want je kent deze persoon niet. Onderzoek daarom of dit een betrouwbaar iemand is en zet alles op papier bij een notaris.

Maar voordat je een beslissing neemt, is het slim om bij de online kredietverstrekkers te kijken. De meeste bieden de eerdergenoemde minilening aan. Omdat er veel concurrentie is onder de aanbieders kan de aflossing verschillen. Op de websites van de aanbieders vind je meestal een simulator tool waarmee je je aflossing kan berekenen. Door dit op diverse websites te herhalen ontstaat een goed beeld wie de goedkoopste lening aanbiedt.

Het is dus zaak om een avond achter je laptop door te brengen en te zien wat de beste optie is voor jou. Door eerst je huiswerk te doen kan je een goede beslissing nemen en voordat je het weet staat het geld op je rekening.

Doe de vrijblijvende lening simulatie!

Snel lenen zonder bank, is dat wel een goed idee?

In de tijd van onze ouders en grootouders was de de bank de enige plek om een lening te bekomen. Mensen waren in die tijd sowieso veel minder geneigd om leningen af te sluiten. Er werd geleerd dat je moest sparen voordat je iets kocht. Maar de tijden zijn veranderd en vandaag de dag is het heel normaal om een lening af te sluiten, vooral als het om een woning gaat. Als je snel geld wil lenen zonder bank, is dit een goed moment om een woonlening af te sluiten want de rentevoet staat al een tijdje op zijn laagste niveau ooit.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Omdat de banken een aantal jaren geleden een flinke puinhoop hebben gemaakt van het vertrouwen dat de mensen in hen hadden – denk economische crisis – zijn er andere kredietaanbieders op de markt gekomen. Dit was ook het gevold van de toegang tot internet. Snel geld lenen zonder bank is tegenwoordig heel normaal, want het kan allemaal online gedaan worden. Omdat er zoveel kredietverschaffers bestaan, kunnen er (soms grote) verschillen zijn in het jaarlijks kostenpercentage dat je moet betalen. Het JKP zijn de rente plus de leenkosten in één percentage samengevat; dit komt nog jaarlijks bovenop het leenbedrag dat je moet aflossen.

Het is belangrijk om de aanbieders te vergelijken, zodat je de goedkoopste lening eruit kan pikken. Omdat je al je onderzoek online kan doen, kan je in een paar avonden vaststellen wie de beste deal aanbiedt. Dit soort financiële instellingen hebben een licentie van de regering ontvangen en zijn goed bekend. Anders wordt het als je met een particulier in zee gaat. Dit kan via online marktplaatsen of advertenties in de krant. Het merendeel heeft goede bedoelingen, maar zorg dat je weet met wie je in zee gaat. Leg alles ook notarieel vast, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Snel geld lenen zonder bank is heel goed mogelijk, maar je moet ook je eigen onderzoek doen. Op de website van officiële kredietaanbieders staat bijna altijd wel een simulator tool. Dit is een soort rekenmachine waarmee je kan uitrekenen hoeveel je maandelijks gaat aflossen. Door het leenbedrag en de duurtijd in te voeren, wordt vliegensvlug berekend wat je maandelijkse aflossing wordt. Als je dit met 5 diverse aanbieders doet, is de kans groot dat je 5 diverse afbetalingen krijgt. Doe daarom eerst je huiswerk en neem de tijd om uit te zoeken waar je de voordeligste lening kan krijgen.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Als je ook met deze aanbieders niet in zee wil, dan kan je zien of een familielid of vriend bereid is om jou te helpen. Ook hier geldt dat je alles helder en duidelijk op papier moet zetten; je relatie is te belangrijk om kapot te gaan door misverstanden. Omdat de emotionele connectie bij een dergelijke lening sterk aanwezig is, kiezen toch veel mensen voor een krediet bij een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Hoe dan ook, er zijn meer dan voldoende opties om een lening te bekomen.

Opgelet: lenen zonder loonstrook is niet zonder gevaar!

Het valt allemaal niet mee als geen vaste baan hebt. De facturen blijven komen en je moet ook eten. De eindjes aan elkaar te knopen valt niet mee, ook niet met een uitkering. En als je plots een lening nodig hebt, vang je meestal bot bij de bank want je vormt een risico. Maar is dit inderdaad echt zo? Je zal geen woonkrediet kunnen afsluiten maar wel een minilening, ook als je geen inkomen hebt. Je kan dus lenen zonder loonstrook, maar je moet wel voorzichtig zijn en niet in de problemen geraken.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Na de financiële crisis heeft het vertrouwen in de banken een flinke deuk opgelopen. Het gevolg was dat online kredietgevers als paddenstoelen uit grond zijn geschoten, want mensen willen toch een lening kunnen afsluiten. Deze nieuwe kredietaanbieders hebben zich via internet geëtaleerd, en dit zorgt voor voordelen. Ten eerste kunnen ze lagere kosten berekenen omdat er geen fysiek personeel nodig is. Ten tweede kan jij als cliënt alles online uitzoeken voordat je een beslissing neemt; er zijn geen wachttijden, je moet je woonst niet verlaten en je kan de aanbieders vergelijken.

Het gevold is dat er een felle concurrentiestrijd is losgebroken onder de aanbieders. Dit is goed voor jouw portemonnee, want hoe lager de kosten hoe goedkoper je lening. De aanbieders beconcurreren elkaar vooral op het jaarlijks kostenpercentage, of JKP. Dit JKP staat (verplicht) helder en duidelijk op de website, dus je kan in één oogopslag zien wie de beste deal heeft. Lenen zonder loonstrook kan bij deze aanbieders zolang je lening niet meer dan 1000 euro bedraagt; je moet dan geen documenten overleggen. Ook iemand die op de zwarte lijst staat is hiermee gedekt, want er vindt geen controle plaats.

Bedenk dat deze minilening meestal binnen 30 dagen moet worden terugbetaald. Dus als je geen inkomen hebt, moet dit geld wel ergens vandaan komen. Maar een uitkering, alimentatie, studiebeurs of kindergeld kan dit – althans voor een deel – meestal opvangen. Je kan ook een familielid of vriend om een hulp vragen. Het nadeel kan zijn dat er een emotionele factor bij komt. Het is daarom belangrijk alles goed te bespreken en op papier te zetten; zo zorg je dat je relatie intact blijft. Lenen zonder loonstrook kan ook via een particulier. Hier moet je voorzichtig mee zijn, want je kent deze persoon niet.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Controleer wat de ervaringen van andere leners is en zorg dat er een notaris bij betrokken is om te zorgen dat alles wettelijk wordt vastgelegd. Een laatste optie is het fenomeen ‘crowdfunding’. Wellicht ben je klaar om een interessant project te starten en heb je geld nodig om het van de grond te krijgen. Door je project op internet te zetten, kunnen mensen een bedrag storten om je te helpen. Het risico ligt uiteraard bij hen. Eens je project draait, is het wel zo netjes om die helpers terug te betalen. Wat je ook beslist, doe eerst je huiswerk om te zien wat de beste optie is voor jou. Eens besloten, dan kan je de wielen laten draaien.

5 tips om snel geld te lenen zonder bank!

Meestal berekenen traditionele banken hogere rentevoet voor het afsluiten van een lening. Zo was het vroeger althans, want ook banken hebben zich de laatste jaren aangepast. Als je toch een krediet zoekt buiten de banken om, dan is dit mogelijk via een aantal andere opties. Voor snel geld lenen zonder bank zou je met een familielid of vriend kunnen praten om te zien of die jou de hand kan toesteken. Je hoeft vaak niet eens rente te betalen, dus dat is mooi meegenomen. Zorg dat je de details goed overlegt en op papier zet, zoals het bedrag, de duurtijd en eventuele rentevoet; dit voorkomt misverstanden en houdt de relatie gezond.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Een tweede mogelijkheid om snel geld te lenen zonder bank is een lening van een particuliere aanbieder te regelen. Er zijn mensen die hun vermogen investeren door leningen aan te bieden. Je kan hen vinden in de advertenties in de krant of op online marktplaatsen. Onderzoek wel of die persoon betrouwbaar is door ervaringen van leners te bestuderen en contact te hebben met de aanbieder. Ook hier moet alles schriftelijk worden vastgesteld, liefst in het bijzijn van een notaris. Crowdfunding is ook een optie: je kan online je project etaleren en mensen kunnen helpen door kleine bedragen te storten om je project van de grond te helpen. Uiteraard moet je hen wel terugbetalen als het allemaal loopt.

Een andere optie – vooral als je geen inkomen hebt – is om naar het pandjeshuis te stappen en een waardevol bezit in onderpand te geven. Daarvoor krijg je geld. De enige officiële (en oudste) instelling waar dit wettelijk kan, is de Berg van Barmhartigheid in Brussel. De openbare instelling heeft een sociaal karakter en de inpandgever kan zijn onderpand na een bepaalde termijn terugkopen of laten verkopen. Als de termijn verstreken is en de inpandgever kan niet terugbetalen, dan is hij het onderpand kwijt en wordt dit meestal openbaar verkocht.

Bij geen van deze opties wordt een CKP-keuring uitgevoerd. Als jij ooit een lening hebt afgesloten en niet of te laat hebt afgelost, sta je op de zwarte lijst (en dat blijft 10 jaar staan). Banken en andere officiële kredietgevers controleren of iemand op de zwarte lijst staat als de lening meer dan 1000 euro bedraagt. Dit betekent dat je toch even op de websites van de reguliere aanbieders moet kijken als je lening niet meer dan 1000 euro bedraagt; ook zij zullen geen CKP-keuring uitvoeren. Als je niet op de zwarte lijst staat, dan kan je ook grote leningen scoren bij online kredietaanbieders; zij hebben een licentie van de Belgische regering ontvangen (controleer dit) en staan goed bekend.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

De truuk bij snel lenen zonder bank is om zoveel mogelijk aanbieders te vergelijken. Vooral voor kleinere leningen kunnen er behoorlijke verschillen zijn in de aflossingen. Voer daarom altijd zoveel mogelijk simulaties uit op de websites van de aanbieders. Zo kan je snel vaststellen wie de goedkoopste lening aanbiedt. Je houdt toch liever zoveel mogelijk geld in eigen zak?

Waarom geld lenen zonder vaste baan geen probleem hoeft te zijn!

Na de financiële crisis van 2008/2009 hebben de banken hun leencriteria flink aangeschroefd om zeker te zijn dat ze hun kredieten terugkrijgen. Geld lenen zonder baan is daarom moeilijker geworden, maar zeker niet onmogelijk. Het makkelijkste is als een vriend of familielid jou kan helpen met een lening; zolang je alles helder op papier zet, is er duidelijkheid en blijft je relatie gezond. Maar wellicht wil je geen lening aangaan met iemand waar je een emotionele binding mee hebt. Dan zijn er nog een aantal andere mogelijkheden.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Als je geen vast contract hebt, zal een bank hogere eisen stellen om jou een lening te verstrekken. Het wordt weer makkelijker als je minimaal 25 jaar oud bent en minimaal 2 jaar werkervaring hebt. Wellicht ben je gehuwd of woon je samen met je partner. Dan is de kans op een lening ook groter, omdat je de lasten kan delen. Je mag niet op de zwarte lijst van de Nationale Bank van België staan, tenzij je een minilening zoekt; deze lening is maximaal 1000 euro en moet binnen 3 maanden worden afbetaald. Bij een dergelijke lening wordt geen CKP-check uitgevoerd, dus als je als wanbetaler geregistreerd staat, kan een minikrediet uitkomst bieden.

Geld lenen zonder vaste baan maar met een tijdelijk contract kan wellicht met wat hulp van je werkgever. Je baas zou een getekende verklaring kunnen afgeven waarin gesteld wordt dat je tijdelijke contract verlengd of omgezet wordt naar een vast contract. Als je een tijdelijk contract hebt, kan je ook iemand vragen borg te staan voor jou. Uiteraard dient deze persoon een vast inkomen te hebben en wordt hij verantwoordelijk gesteld als je je aflossingen niet nakomt; beschaam dit vertrouwen uiteraard niet. Je moet altijd goed nadenken over lening waar anderen bij betrokken worden, want je wilt die persoon niet benadelen.

Bij sommige banken kan je zelfs geld lenen zonder vaste baan om een hypothecaire lening te krijgen. Er wordt gekeken naar eerdere inkomsten en je inkomsten van nu. Op basis hiervan wordt een berekening gemaakt en vastgesteld hoeveel je mag lenen. Meestal wordt om salarisstroken en jaaropgaven van de laatste 3 jaren gevraagd; dit is samengevat in je aangiftes van personenbelasting. Je ziet, geld lenen zonder vaste baan is zeker mogelijk, maar je moet wat onderzoek doen. Een andere tip is de online kredietverschaffers te bestuderen.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Vooral als het om minikredieten gaat, is deze optie eenvoudig: je moet geen papieren overleggen, er wordt geen check gedaan om te zien of je op de zwarte lijst staat en het geld staat vaak binnen een paar uur op je rekening. Het is belangrijk om deze kredietaanbieders met elkaar te vergelijken. De verschillen in leenkosten kunnen bij dit soort leningen groot zijn, dus doe een aantal leningsimulaties op de websites van aanbieders om de goedkoopste lening te vinden. Met een avondje werk achter je laptop weet je heel snel wie de beste deal heeft en kan je de lening gewoon online aanvragen. Top!

Hoe moet je een minilening aanvragen zonder loonstrook?

Wellicht heb je een klein bedrag voor een korte periode nodig. Je kan net even krap bij kas zitten of iets nodig hebben voor jezelf. Probleem is dat je geen inkomen hebt. Kan je een minilening aanvragen zonder loonstrook? Ja, dat kan. Er zijn diverse opties om een kleine lening te bekomen zonder dat je een loonfiche moet overleggen. Wat is een minilening en wat zijn de voorwaarden om een dergelijk krediet af te sluiten?

Hoeveel geld heb je nodig?

Bij een minilening gaat het om een relatief klein bedrag – maximaal 1000 euro – dat binnen 3 maanden moet worden afgelost. Omdat een minilening aan deze twee voorwaarden beantwoord, wordt er geen CKP- check gedaan. De Centrale van Kredieten voor Particulieren heeft een lijst met kredieten die een codering hebben. Als jij ooit een lening hebt afgesloten en niet of niet op tijd hebt afgelost, sta je op de zwarte lijst. Een bank is verplicht kredieten te checken van meer dan 1000 euro en een duurtijd van meer dan 3 maanden. Als wordt vastgesteld dat je een negatieve codering hebt, dan kan je de lening op je buik schijven.

Een minilening aanvragen zonder loonstrook is mogelijk zolang het om een minibedrag gaat. Soms krijg je in één keer plots 3 facturen op je mat; ga er dan maar aanstaan om die te betalen als je niet werkt. Je kan dit snel en veilig oplossen met een minilening. Uiteraard moet je ook snel aflossen, maar wellicht heb je een uitkering, alimentatie of een studiefinanciering; dat is eigenlijk ook een soort inkomen. Voor een minilening moet je niet eens je woonst verlaten; het kan online aangevraagd worden en het geld staat soms na een paar uur al op je rekening. Heb je meer dan het minimum nodig, dan zou je meerdere minileningen kunnen overwegen.

Voordat je start met een minilening aanvragen zonder loonstrook, is het belangrijk de aanbieders met elkaar te vergelijken. Omdat er geen CKP-check plaatsvindt, zal je iets hogere leenkosten moeten betalen. Die kunnen echter sterk verschillen onder de aanbieders. Reken uit bij wie je het goedkoopste krediet ontvangt door een simulatie uit te voeren. Dit is een rekenmachine die op de websites van aanbieders staat. Je moet enkel het leenbedrag invoeren om te zien hoeveel je gaat aflossen. Als je dit met diverse aanbieders herhaalt, ontstaat een beeld van de verschillen in aflossingen.

Het is een avondje werk, maar je kan jezelf geld besparen door te vergelijken. Krijg je het toch niet voor elkaar, dan kan je soms een eigendom in onderpand geven als garantie. Ook is een vriend of familielid vaak bereid om je te helpen. Zet alles goed op papier om onduidelijkheden te voorkomen en je relatie gezond te houden. Lenen kost altijd geld, maar soms kan het niet anders om een probleem op te lossen. Belangrijkste is dat je je niet in schulden werkt die je niet kan aflossen; dan ben je nog verder van huis. Ga snel een avond simuleren om te zien wie het goedkoopste krediet aanbiedt. Succes!

Doe de vrijblijvende lening simulatie!

Lenen met een uitkering: hoe begin je eraan?

Het is niet leuk als je plots op straat staat of langdurig ziek wordt. In deze gevallen ontvang je een werkloosheid- of ziekte-uitkering; dat kan je eigenlijk ook als een inkomen zien. Het is dan wel een stuk minder dan wat je verdient met een fulltime baan, maar in elk geval komt er een minimum aan geld binnen. Meestal is het net genoeg om in je levensonderhoud te voorzien, maar je moet wel op de kleintjes letten. Maar wat doe je als je moet lenen met een uitkering? En is dit mogelijk?

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Het kan zomaar gebeuren dat je frigo ineens in panne valt. Het is net halverwege de maand en je hebt niet genoeg geld om een nieuwe te kopen. Dit zijn apparaten waar je niet 2 weken kan wachten totdat je je volgende uitkering krijgt; dan is alles bedorven. Maar er zijn opties. Je zou een vriend of familielid kunnen vragen of die jou geld kan lenen, ook als je een uitkering hebt. Het voordeel is dat je minder streng gebonden bent aan de termijn waaraan je aflost. Je zou iedere maand 50 euro kunnen afbetalen; ook met een uitkering is dat nog wel op te brengen. Zorg wel dat je alles duidelijk op papier zet, want je wilt niet dat misverstanden je relatie kapotmaken.

Een andere optie is een kleine lening aan te gaan. Zolang je krediet onder de 1000 euro blijft en je het binnen 3 maanden terugbetaalt, wordt normaalgesproken niet naar papieren gevraagd. Deze leningen worden ook wel minileningen genoemd. Je zal wel wat meer aan leenkosten moeten betalen, maar je hebt meer vrijheid om de lening af te sluiten. Omdat de kredietverstrekkers de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond zijn gerezen, is er veel competitie onder de aanbieders. Hier kan jij van profiteren, ook als je wilt lenen met een uitkering.

De verschillen in afbetaling zitten hem meestal in het jaarlijks kostenpercentage, of JKP. Hoe lager dit is, hoe goedkoper de lening meestal is. Daarom is het belangrijk om eerst de aanbieders te vergelijken. Dit doe je door naar de websites van de aanbieders te gaan en een leningsimulatie uit te voeren; bijna iedere aanbieder biedt een dergelijke tool wel aan. Je moet enkel het leenbedrag en de duurtijd invoeren, en binnen een paar seconden weet je wat je gaat aflossen. Je mag zo vaak je wilt simuleren, en het is gratis. Door dit diverse keren op diverse websites te herhalen, ontstaat een beeld van de diverse afbetalingen.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Wees dus slim en onderzoek eerst alle mogelijkheden voordat je een beslissing neemt. Dit kan gewoon via internet en je laptop, dus je moet de deur niet uit om allerlei financiële instanties af te lopen. Door eerst je huiswerk te doen en alle voor- en nadelen op een rijtje te zetten, weet je binnen een paar avonden wat de beste weg is voor jou. Het is even wat werk, maar dan weet je in elk geval dat je je beslissing weloverwogen hebt genomen.

Let op: geld lenen kost ook geld.