Snel lenen zonder bank, is dat wel een goed idee?

In de tijd van onze ouders en grootouders was de de bank de enige plek om een lening te bekomen. Mensen waren in die tijd sowieso veel minder geneigd om leningen af te sluiten. Er werd geleerd dat je moest sparen voordat je iets kocht. Maar de tijden zijn veranderd en vandaag de dag is het heel normaal om een lening af te sluiten, vooral als het om een woning gaat. Als je snel geld wil lenen zonder bank, is dit een goed moment om een woonlening af te sluiten want de rentevoet staat al een tijdje op zijn laagste niveau ooit.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Omdat de banken een aantal jaren geleden een flinke puinhoop hebben gemaakt van het vertrouwen dat de mensen in hen hadden – denk economische crisis – zijn er andere kredietaanbieders op de markt gekomen. Dit was ook het gevold van de toegang tot internet. Snel geld lenen zonder bank is tegenwoordig heel normaal, want het kan allemaal online gedaan worden. Omdat er zoveel kredietverschaffers bestaan, kunnen er (soms grote) verschillen zijn in het jaarlijks kostenpercentage dat je moet betalen. Het JKP zijn de rente plus de leenkosten in één percentage samengevat; dit komt nog jaarlijks bovenop het leenbedrag dat je moet aflossen.

Het is belangrijk om de aanbieders te vergelijken, zodat je de goedkoopste lening eruit kan pikken. Omdat je al je onderzoek online kan doen, kan je in een paar avonden vaststellen wie de beste deal aanbiedt. Dit soort financiële instellingen hebben een licentie van de regering ontvangen en zijn goed bekend. Anders wordt het als je met een particulier in zee gaat. Dit kan via online marktplaatsen of advertenties in de krant. Het merendeel heeft goede bedoelingen, maar zorg dat je weet met wie je in zee gaat. Leg alles ook notarieel vast, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Snel geld lenen zonder bank is heel goed mogelijk, maar je moet ook je eigen onderzoek doen. Op de website van officiële kredietaanbieders staat bijna altijd wel een simulator tool. Dit is een soort rekenmachine waarmee je kan uitrekenen hoeveel je maandelijks gaat aflossen. Door het leenbedrag en de duurtijd in te voeren, wordt vliegensvlug berekend wat je maandelijkse aflossing wordt. Als je dit met 5 diverse aanbieders doet, is de kans groot dat je 5 diverse afbetalingen krijgt. Doe daarom eerst je huiswerk en neem de tijd om uit te zoeken waar je de voordeligste lening kan krijgen.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Als je ook met deze aanbieders niet in zee wil, dan kan je zien of een familielid of vriend bereid is om jou te helpen. Ook hier geldt dat je alles helder en duidelijk op papier moet zetten; je relatie is te belangrijk om kapot te gaan door misverstanden. Omdat de emotionele connectie bij een dergelijke lening sterk aanwezig is, kiezen toch veel mensen voor een krediet bij een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Hoe dan ook, er zijn meer dan voldoende opties om een lening te bekomen.

Let op: geld lenen kost ook geld.