5 tips om te lenen zonder vast inkomen!

Soms kan het gebeuren dat je plots geld nodig hebt. Je hebt een auto, maar die wordt alweer wat ouder. Op een gegeven moment ga je kosten krijgen die behoorlijk kunnen oplopen. Als je tijdelijk geen baan hebt, via losse contracten werkt of niet werkt, dan wordt het moeilijk om een lening bij een bank af te sluiten als je een dure reparatie voor de voeten geworpen krijgt. Toch zijn er mogelijkheden om een kortdurende lening af te sluiten en je uit de brand te helpen. Lenen zonder vast inkomen kan via de volgende opties:

Hoeveel geld heb je nodig?

Je zou eerst eens met een vriend of familielid kunnen praten. Die is wellicht bereid om jou een hand toe te steken en je een onderhandse lening te verstrekken. Meestal moet je geen rente betalen en je bent ook flexibeler in de duurtijd van je afbetaling. Omdat dit mensen zijn die jij kent en die jou kennen, is er een emotionele factor bij betrokken. Daarom is het zeer belangrijk om alles goed te bespreken en daarna helder en duidelijk op papier te zetten. Op die manier zijn er geen misverstanden en blijft je relatie gezond.

Een tweede optie om te lenen zonder vast inkomen is een minilening afsluiten. Niet bij een bank, want die verstrekken je geen krediet als je geen loonfiches kan overleggen. Een minilening wordt door vele officiële kredietaanbieders heel eenvoudig online aangeboden. Het grote voordeel is dat er maar 2 voorwaarden zijn: je moet minimaal 21 jaar zijn en een vorm van inkomsten hebben. Dit kan je uitkering, kindergeld, studiefinanciering, zorggeld, alimentatie of een andere bron van inkomsten zijn.

De lening kan maximaal 1000 euro bedragen en de duurtijd is minder dan 3 maanden. Een ander voordeel is dat er geen CKP-controle wordt gedaan. Sta je op de zwarte lijst, dan kan je dit krediet toch ontvangen. Omdat er veel concurrentie is onder de aanbieders, is het wel zaak om een aantal leningsimulaties uit te voeren op de websites van de diverse kredietverstrekkers. Je zal zien dat je bij de één meer aflost dan bij de ander. Het is dus aan jou om een avond achter je laptop door te brengen. Maar de lening kan heel simpel online worden afgesloten en het geld staat binnen 2 dagen (of eerder) op je rekening.

Geld lenen zonder vast inkomen kan ook via een particulier die zijn vermogen wil investeren. Je vindt ze op online marktplaatsen en in de krant. Onderzoek wel of die persoon betrouwbaar is, en zet alles op papier – liefst bij een notaris. Je laatste optie is ‘crowdfunding’. Je kan je verhaal online doen en mensen kunnen een (klein) bedrag storten om je te helpen; meestal werkt dit beter als het om een project gaat dat financiering nodig heeft. Wat je ook kiest, zorg altijd dat je eerst je huiswerk doet en uitzoekt wie jou de beste en goedkoopste lening kan aanbieden. Dat kan gewoon vanuit je luie zetel in je eigen woonst. Zo makkelijk is het.

Doe de vrijblijvende lening simulatie!

Let op: geld lenen kost ook geld.