Per direct geld lenen, zonder documenten, hoe pak je dat aan?

Banken zijn niet bereid je geld te lenen als je geen loonfiches kan overleggen. Ze moeten uiteraard hun veiligheid borgstellen en kunnen weinig risico nemen, maar gelukkig heb je opties. Wellicht heb je nog nooit van een minilening gehoord, maar ze worden steeds populairder. Als je tijdelijk zonder baan zit, blijven de facturen gewoon op je mat vallen. Een minilening komt van pas indien je per direct geld wil lenen zonder documenten. Je zal het geld binnen zeer korte tijd op je rekening ontvangen, want het wordt heel eenvoudig afgesloten via internet.

Hoeveel geld heb je nodig?

Omdat alles online gebeurt, hoef je je woonst niet te verlaten, in de rij te staan en met een bankbediende in discussie. Er is dus geen gedoe en de voorwaarden zijn veel soepeler. Bedenk dat het om kleine bedragen gaat – meestal tot 1000 euro – maar dit is meestal net genoeg om je uit een benarde situatie te bevrijden. Je moet kunnen aantonen dat je minimaal 21 jaar bent en een vast inkomen hebt; hier vallen ook een uitkering, zorgtoeslag, studiebeurs, alimentatie of kindergeld onder. Je moet weinig papieren opsturen en er worden weinig persoonlijke vragen gesteld. Het geld moet wel relatief snel terugbetaald worden – meestal binnen 30 tot 60 dagen.

Per direct geld lenen zonder documenten kan ook via een zogenaamde onderhandse lening. Dat wordt meestal gedaan met een vriend of familielid. Meestal moet je geen rente betalen en is de duurtijd waaraan je aflost soepeler. Omdat er een emotionele factor bij komt, is het een goed idee om alles helder en duidelijk op papier te zetten. Op die manier zijn er geen misverstanden en blijft je relatie gezond. Je kan ook een lening afsluiten met een particulier die je niet kent; die vind je op marktplaatsen of in de krant. Onderzoek wel of deze persoon betrouwbaar is, en ook hier is het slim om alles op papier te zetten, deze keer met een notaris die het contract overziet.

Je ziet, per direct geld lenen zonder documenten is zeker mogelijk, maar let op: bij een minilening kunnen er behoorlijke verschillen in aflossing zijn onder de reguliere online kredietaanbieders. Doe eerst je huiswerk om de goedkoopste lening te bekomen. Als je naar de website van de aanbieder surft, vind je een simulator tool waarmee je je aflossing kan berekenen. Als je dit met diverse aanbieders op diverse websites herhaalt, ontstaat een beeld van de diverse aflossingen. Zo kan je de aanbieders vergelijken en de meest gunstige lening op de kop tikken, zelfs als je op de zwarte lijst staat.

De aanbieders voeren competitie op het jaarlijks kostenpercentage (JKP). Hoe lager dit is, hoe goedkoper de lening meestal is. Je moet dus eerst wat tijd achter je laptop doorbrengen en een overzicht maken van alle opties. Eens je de perfecte aanbieder gevonden hebt, is het een kwestie van aanvragen. Het geld staat meestal binnen 2 dagen (soms zelfs 2 uur) op je rekening en zo kan jij je probleem snel oplossen. Makkelijk toch?

Doe de vrijblijvende lening simulatie!

Let op: geld lenen kost ook geld.