Een lening aanvragen zonder inkomen? Dat kan!

De meeste mensen hebben wel eens een lening nodig. Voor grote leningen, zoals een woonkrediet, heb je een fulltime baan nodig om de maandelijkse aflossingen te kunnen opbrengen. Het bedrag dat je mag lenen is van je inkomen afhankelijk en ook andere leningen worden meegenomen in de berekening. Voor de meeste leningen heb je een vorm van inkomsten nodig. Maar wat doe je als je een lening wil aanvragen zonder inkomen?

Hoeveel geld heb je nodig?

Het begrip ‘geen inkomen’ kan je in 2 groepen opsplitsen: zij die werkloos of ziek zijn en een uitkering ontvangen, en zij die niet werken/of gewerkt hebben en daarom geen uitkering ontvangen. Als je je baan verloren hebt omdat je bedrijf op de fles is gegaan, krijg je voor een bepaalde tijd een deel van je salaris doorbetaald in de vorm van een uitkering. Mensen die langdurig ziek/invalide zijn krijgen een ziekte-uitkering. Een werkloosheidsuitkering gaat niet in het oneindige door. Na een bepaalde periode kom je in de sociale bijstand in België; je gaat dan een minimaal bedrag ontvangen als je niet werkt.

Een uitkering kan als inkomen gezien worden, dus je kan een lening zonder officieel inkomen aanvragen. Zolang een lening onder de 1000 euro blijft, wordt er normaalgesproken niet om papieren gevraagd en kan je de lening heel simpel online afsluiten. Bedenk dat de duurtijd meestal kort is; meestal 30 tot 60 dagen. Maar om een lastige maand te overbruggen kan deze minilening een uitkomst zijn als je plots geld nodig hebt. Ook als je geen inkomen hebt, kan dit krediet redding brengen. Maar als het niet lukt, ga dan eens praten met een familielid of vriend; die is vaak bereid jou de hand toe te steken.

Een lening aanvragen zonder inkomen kan ook door een bezit in onderpand te geven. Wellicht heb je een waardevol sierraad, schilderij of antiek meubel. Door dit als garantie te geven, kan je geld ontvangen. Bedenk wel dat je het kwijt bent als je je niet aan de aflossing houdt, dus denk hier goed over na. Als laatste mogelijkheid kan je een lening aangaan bij een particulier. Die kan je meestal in de krant vinden of op online marktplaatsen. Wees ook hier voorzichtig, want je kent deze persoon niet. Onderzoek daarom of dit een betrouwbaar iemand is en zet alles op papier bij een notaris.

Maar voordat je een beslissing neemt, is het slim om bij de online kredietverstrekkers te kijken. De meeste bieden de eerdergenoemde minilening aan. Omdat er veel concurrentie is onder de aanbieders kan de aflossing verschillen. Op de websites van de aanbieders vind je meestal een simulator tool waarmee je je aflossing kan berekenen. Door dit op diverse websites te herhalen ontstaat een goed beeld wie de goedkoopste lening aanbiedt.

Het is dus zaak om een avond achter je laptop door te brengen en te zien wat de beste optie is voor jou. Door eerst je huiswerk te doen kan je een goede beslissing nemen en voordat je het weet staat het geld op je rekening.

Doe de vrijblijvende lening simulatie!

Let op: geld lenen kost ook geld.