6 tips om geld te lenen zonder vragen!

Steeds meer mensen kiezen ervoor geld te lenen zonder naar een traditionele bank te stappen. Daar kunnen diverse redenen voor zijn: wellicht sta je op de zwarte lijst omdat je ooit een lening niet hebt afbetaald. Totdat je het resterende bedrag aflost, blijf je een negatieve aantekening houden bij de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (CKP). Dit betekent dat de meeste banken niet bereid zijn jou een lening te geven als je bij hen aanklopt. Een andere reden is geen vaste baan hebben; ook dan zijn banken huiverig.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Gelukkig is er de laatste jaren veel veranderd in het financiële circuit. Wij geven je een aantal tips om geld te lenen zonder dat je vragen moet beantwoorden. Het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om te lenen bij een particulier. Particulieren kunnen kredietbanken of bedrijven zijn, maar ook personen die zich inschrijven op een erkende kredietmarktplaats. Deze mensen staan dus onder toezicht van de Belgische regering en moeten zich aan de wettelijke regels en verplichtingen houden, net als jij. Er zijn talloze kredietmarktplaatsen waar je een lening kan afsluiten, dus dit is een goed mogelijkheid.

Maar stap ook eens naar een vriend of familielid toe. Je moet uiteraard wel uitleggen waar het om gaat, maar de kans is groot dat een bekende jou wel uit de brand wil helpen. Zet alles goed op papier, zodat je relatie niet in de problemen komt door misverstanden. Als je een relatief klein bedrag wil lenen, kan je bij talloze kredietverstrekkers terecht, gewoon online. Leningen onder de 1000 euro worden niet aan een CKP-check onderworpen, maar de lening moet wel relatief snel worden terugbetaald. Meestal heb je het geld binnen enkele uren op je rekening staan.
Geld lenen zonder inmenging van een bank kan ook door een eigendom naar het pandjeshuis te brengen. Peer to peer geld lenen is weer een andere type krediet; dit wordt ook wel crowdfunding genoemd. Hierbij vraag je hulp voor je project waarbij iedereen kleine bedragen kan storten in een fonds. Een andere manier om geld te lenen zonder dat je met documenten moet komen is via persoonlijke advertenties van geldschieters. Wij raden je echter af dit te doen, want een dergelijke aanbieder staat niet onder controle; het is dus een risico dat je neemt. Soms worden torenhoge intrestvoeten gerekend, waardoor je in de problemen komt.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Ook je eigen gemeente kan nog wel eens uitkomst bieden in bepaalde gevallen. Je kan in elk geval gaan informeren, want je hebt niets te verliezen. Maar voordat je een beslissing neemt, moet je zeker ook eens bij de reguliere kredietverstrekkers kijken. De één na de ander ziet in dat om mee te doen in de leningwereld, de rentevoet naar beneden moet. Bij sommigen kan je zelfs beduidend meer dan 1000 euro lenen zonder dat er vragen gesteld worden. Hoe dan ook, doe eerst een aantal leningsimulaties op de websites van de aanbieders en vergelijk de maandelijkse aflossingen. Alleen op die manier kan jij de voordeligste lening pakken en zoveel mogelijk geld in eigen zak houden.

Let op: geld lenen kost ook geld.