Om een woning te kopen stappen veel mensen nog vaak naar een traditionele bank. Dit zit er een beetje ingegroeid, want dat deden ons pap en mam ook toen we nog jong waren. Sinds de economische crisis van 2008/2009 is dit langzaam gaan veranderen. We hebben gezien dat ook een betrouwbaar instituut als een bank niet immuun is voor economische schokken (en volgens velen zelfs de oorzaak waren). Sinds het al weer jaren goed gaat met de economie zijn er tal van andere kredietaanbieders opgedoken. De meeste hebben een Belgische vergunning ontvangen en daar kan je mee in zee. Maar waarom zou je dat doen?
Ontdek hier de goedkoopste leningen!
Geld lenen zonder bank is tegenwoordig heel gewoon. Omdat er zoveel aanbieders op de markt zijn, is er een ware concurrentieslag ontstaan over waar je het goedkoopste krediet kan halen; zelfs je bank in het dorp doet mee. Voor de consument (jij!) is dit uiteraard goed voor de portemonnee. Wellicht heb je een woonkrediet bij een reguliere bank afgesloten, maar wil je nu die mooie auto waar je al zolang naar kijkt (in de magazines). Een autolening afsluiten bij diezelfde bank waar je je woonkrediet hebt, kan dan moeilijker zijn. Er zijn meer dan genoeg andere opties waar je de lening kan afsluiten; nu nog enkel de goedkoopste aanbieder vinden.
Als je op onze link klikt, zie je een hele rij aanbieders: Beobank, KBC, BPN, maar ook kredietgevers die geen bank zijn, zoals Cetelem, Cofidis, Kredietpartner, Credior en Kredietpunt. In de 2de kolom kun je het JKP zien staan; dit is het jaarlijks kostenpercentage dat je nog bovenop je leenbedrag moet betalen. Sommigen zijn heel laag, anderen veel hoger. Hoe lager het JKP, hoe goedkoper de lening meestal is. Als je geld wil lenen buiten je bank om, dan kan je zonder problemen bij talloze anderen terecht. Het is legaal en kan goedkoper zijn. Om te weten wie de goedkoopste lening etaleert, moet je eerst een simulatie van je lening uitvoeren.
Als je een woonlening wil afsluiten zijn er uiteraard wel controles op je inkomen. De kredietverstrekker wil zekerheid dat je aan de maandelijkse aflossingen kan voldoen. Bovendien is het een bescherming voor jezelf, zodat je niet teveel leent. Als het om minileningen gaat, is dit weer anders. Die kan je heel snel online afsluiten zonder dat je met allerlei documenten moet aankomen. De rentevoet ligt wel hoger voor kleinere leningen, maar zijn ook makkelijker af te sluiten. Op de websites van de aanbieders kan je je lening simuleren door het leenbedrag en de duurtijd in te geven; binnen een paar seconden wordt je maandelijkse aflossing berekend.
Ontdek hier de goedkoopste leningen!
Door zoveel mogelijk leningen bij zoveel mogelijk aanbieders te simuleren ontstaat een goed beeld van de verschillen in aflossingen. Op die manier kan jij heel snel zien wie de beste en goedkoopste lening aanbiedt en geld lenen zonder dat je een bank moet binnenstappen. Je kiest uiteraard voor de goedkoopste lening, want wie houdt er nu niet liefst zoveel mogelijk geld in eigen zak. Iedereen toch?