Alles over geld lenen zonder vragen

Klassieke banken zijn doorgaans iets strenger als het gaat om een lening aan te vragen. Ze willen je volledige financiële achtergrond weten en je werk gegevens. Niet meer dan normaal natuurlijk, een bank wil weten wie je bent en wat je inkomsten zijn. Ze willen uiteindelijk ook aan hun geld geraken, want leningen afsluiten is een groot deel van hun inkomsten. Maar er zijn ook soorten leningen waar je gewoon geld kan verkrijgen zonder dat de bank lastige vragen stelt.

Geld lenen zonder gedoe? Hier kan het!

Wie denkt dat een bank zomaar geld aan je gaat geven, heeft het wel even mis. Banken hebben een verdienmodel opgesteld rond alle diensten die ze aanbieden en het is hun bedoeling om zoveel mogelijk geld te verdienen. Een goede klant voor hun iemand die een lening zonder problemen kan terug betalen. Elke maand de afbetaling die bij jou van de rekening gaat en bij hun erbij komt. Vaak is dat via domiciliëring, zo heeft er niemand omkijken naar een goede afloop van alles. Geld lenen zonder vragen van de bank, dat kan bij een persoonlijke lening. Daar heb je banken die niet gaan vragen waar je het geld aan gaat spenderen. Je krijgt dan cash geld op de rekening die jij kan uitgeven naar eigen zin. Als je nieuwe meubelen wil kopen, of een herstelling aan je auto of dergelijke meer, dat kan allemaal. De bank zal je niet vragen waar dat geld naartoe ging. Het enige wat hun achteraf interesseert is dat jij de lening helemaal terug betaald, zowel kapitaal als kosten.

Een persoonlijke lening of iets van die aard heeft doorgaans een hogere JKP. Dat staat voor Jaarlijks Kosten Percentage en dan spreken we over de kosten op de lening. Het percentage komt bovenop het bedrag dat jij wil lenen. Dus stel dat je 1000 euro wil lenen en het JKP is 5 %. Dan betaal je jaarlijks 5 % kosten bovenop de 1000 euro die je aan het terug betalen bent. Zo zit het in grote lijnen in mekaar. Let er dus goed op om het laagste JKP te verkrijgen als je een lening wil aangaan. Zo betaal je minder kosten op de lening. En met andere kosten die je ook elke maand moet betalen kan je hier dus zeker voordeel bij halen. Het leven is al duur genoeg, een lening is weer een extra kost en als die kost iets lager kan worden door een laag JKP dan moet je dat zeker niet laten.

Geld lenen zonder vragen van de bank, je zou bijna gaan denken dat ze zomaar geld gaan uitdelen, maar niets is minder waar. Je moet de lening volledig terug betalen en dat is zo bij elke bank. Maar de ene bank is soepeler in het toestemmen om de lening aan je toe te staan dan de andere. Dat hangt af van de werkwijze die ze toepassen en hoe soepel ze zijn in het berekenen van je leen mogelijkheden. De ene bank zal kijken hoeveel je nog zal overhouden na aftrek van de lening, zodat je nog een comfortabel leven kan hebben. Terwijl dat dit bij een andere bank niet zo zal zijn. Daar gaan ze je misschien liever wat meer zien lenen, zodat zij ook meer verdienen. In elk geval, laat je gezond verstand beslissen, want lenen kost ook geld. Enkel in uiterste nood kan je gaan lenen of bij de aankoop van een auto of woning heb je vaak wel een lening nodig.

Je kan een persoonlijke lening al via de website van de bank aanvragen. Je gegevens invoeren, samen met je inkomsten en uitgaven en alles doorsturen. De bank zal je gehele dossier bekijken en je mogelijkheden berekenen. Ook zien ze of je andere leningen hebt lopen en voor hoe lang. Als een lening maar 6 maanden meer loopt kan deze wegvallen in de berekening van een nieuwe lening. Handig om te weten, zeker als je uit noodzaak een lening moet aanvragen. Soms is een onverwachte herstelling aan je auto nodig of aan je woning. Als je dan krap bij kas zit kan een lening het enige hulpmiddel zijn om je uit nood te helpen.

De afhandeling kan vaak snel gaan als alles snel kan overgemaakt worden naar de bank, zoals je loonfiches en andere bewijsstukken van inkomsten en uitgaven. In vele gevallen kan het op enkele dagen al geregeld zijn en staat het geld op je rekening. Dan kan je beginnen beslissen waar je het geld aan wil spenderen.

Zonder vragen een lening? Klik hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.