Alles over het afsluiten van een lening zonder loonstrook

Voor wie geen vaste job heeft kunnen het nare tijden zijn. Het leven is al duur genoeg en de facturen blijven elke maand terug komen. De eindjes aan mekaar knopen is in zo een geval echt wel iets wat je moet doen. Heb je door gezondheidsproblemen geen werk of zit je even zonder werk door een laag aanbod op de vacature markt, dan ben je een vogel voor de kat als je wil gaan lenen bij een bank. Althans, dat denken veel mensen, maar de waarheid ligt ergens anders.

Werkloos en toch geld lenen? Dat kan! Wij vertellen je hoe!

Je kent misschien wel mensen die ook zonder werk zitten en steeds bot vangen bij een bank. Het is niet leuk om voor een lening te gaan vragen als je geen inkomsten kan voorleggen. Beide situaties zijn niet leuk om te doen en als je het dan nog in persoon aan iemand moet gaan uitleggen, dan kan het nog gênant worden bij. Op zich niets om je over te schamen natuurlijk, er zijn zeker oplossingen dezer dagen. Ook voor mensen zonder loonstrook. Er zijn banken die bereid zijn om geld te lenen en op afbetaling te werken. Zo kan je een nare situatie ombuigen in een opgelucht gevoel en even de druk weghouden van de alledaagse financiële problemen.

Welke banken dat precies zijn, daar moet je even naar zoeken natuurlijk. De klassieke banken die geven niet thuis op dat vlak. Zij zullen je wandelen sturen en geen enkele oplossing aanbieden. En dat is het net wat jij moet doen. Een oplossing vinden voor een plotse financiële situatie die je moet overwinnen. Je auto die het bijvoorbeeld heeft laten afweten of je hebt een wasmachine nodig of een andere herstelling die niet op zich kan laten wachten. Als het geld dan niet op je rekening staat heb je een probleem. Er zijn banken die je zonder problemen geld zullen lenen.

Mocht je inkomsten hebben van een uitkering, ziekte of invaliditeit, dan moet je dit zeker melden aan de bank. Het kan nog een verschil maken dat je toch nog iets van inkomsten hebt en zo iets van zekerheid kan bieden aan de bank. Want voor een bank gaat het er om om zo weinig mogelijk risico te hebben aan een klant. Hoe meer zekerheid je ze kan bieden om de lening volledig terug te betalen hoe beter. En ook hoe lager de rente zal zijn, zeker bij een woonlening. Maar we vermoeden dat je niet wil lenen voor een huis, maar eerder voor een kleiner bedrag. Dus laten we daar even over verder gaan.

Wat nog kan helpen om je dossier sterker te maken is iets in onderpand geven. Misschien heb je wel een eigendom, auto of andere waardevolle zaken die de bank interessant genoeg kan vinden om als onderpand te nemen. Deze zaken zullen dan beschreven worden in de lening en bij betalingsproblemen kunnen ze in beslag genomen worden. Om daarna verkocht te worden door de bank en zo geraken ze toch nog aan een deel van het geld. Jij bent je bezit dan wel kwijt, dus iets om over goed na te denken. Geef niet zomaar iets in onderpand als je al in slechte papieren zit, dan kan je de lening misschien beter even uitstellen en een andere oplossing zoeken.

Als je nog niet weet hoeveel je precies maandelijks moet betalen, dan kan je een simulatie uitvoeren. Dat kan in een bankkantoor, maar ook online. Via je eigen computer surf je naar een bankenwebsite en geef je een bedrag in dat je wenst te lenen en de termijn van afbetaling. Daaronder verschijnt een bedrag met alle kosten al in, welke je maandelijks zal moeten afbetalen. Handig, zo een een simulatie. En nog handiger is dat je de effectieve aanvraag van de lening ook via het internet verder kan voltooien. Enkele dagen later krijg je een papieren contract thuis, als je dat ingevuld terug stuurt is de lening effectief in orde.

Zo, nu ben je toch al iets wijzer over de mogelijkheden van een lening aan te vragen, mocht je geen inkomsten hebben. De mogelijkheden zijn er zeker, maar we vermelden er ook nog even bij dat je toch een hogere rente zal hebben en dus iets hogere kosten. De bank ziet een hoger risico bij een persoon zonder loon, dus zal daar een hogere rente van toepassing zijn. Maar laat dat de pret niet bederven, wie weet heb jij snel het geld in handen en kan je weer voort.

Lenen als werkzoekende? Klik hier voor informatie!

Let op: geld lenen kost ook geld.