Ben je van plan geld te lenen zonder papieren? Kijk eerst hier!

Om snel en direct geld te lenen zonder dat je papieren kan laten zien valt nog niet mee. De meeste kredietaanbieders maken het je niet makkelijk en willen zeker weten dat je de lening kan terugbetalen. Daarom wordt meestal om een aantal loonstroken gevraagd, en dat is vervelend als je geen vaste baan hebt. Maar geef de moed niet direct op. Er zijn namelijk toch een aantal mogelijkheden, ook als je geen vast inkomen hebt. Je moet wel bereid zijn aan een hogere rentevoet af te betalen, maar nood breekt wet.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Kleine leningen van onder de 1000 euro kunnen uitkomst bieden als je geld wil lenen zonder papieren. De rentevoet van deze minilening (of flitskrediet) is zeer hoog, vaak rond de 13 procent. Maar omdat je dergelijke leningen binnen 2 maanden moet terugbetalen, merk je dit nauwelijks. Anders wordt het als je 10.000 euro wil lenen en aan een duurtijd van 5 jaar; dat moet je alleen doen als je een stabiel inkomen hebt. Een minlening is dus handig als je wasmachine het plots begeeft of als je dringend een nieuwe laptop nodig hebt. Wees wel zeker dat je aan korte termijn kan terugbetalen.

Wellicht kan je eerst bij een vriend of familielid aankloppen. Dan sta je ook minder onder druk wat je afbetalingen betreft. En soms moet je niet eens rente betalen; dat is helemaal fijn. Het is wel slim om alles duidelijk op papier te zetten, zodat er geen misverstanden zijn die je relatie kunnen vernietigen. Je kan ook eens bij je gemeente langs. Die willen soms wel helpen als je iets in onderpand kan geven. Wellicht heb je ooit eens een waardevol sierraad of schilderij geërfd; dat zou je kunnen gebruiken als borg voor je lening.

Er zijn ook commerciële pandjeshuizen waar je iets in onderpand kan geven. De waarde van het eigendom moet de lening kunnen dekken, en kan je niet afbetalen, dan ben je het kwijt. Het is dus belangrijk hier goed over na te denken. Sommige mensen die het water aan de lippen staat, sluiten een lening af bij een particuliere adverteerder van leningen; je neemt hiermee een risico, want die staan niet onder controle van de Belgische overheid. In dat geval is het beter naar erkende kredietmarktplaatsen te surfen, want die worden wel gecontroleerd.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Zelfs als je geld wil lenen zonder papieren is het een goed idee om ook het aanbod van reguliere kredietverstrekkers te bekijken. Die zijn de laatste jaren wat soepeler geworden om mee te kunnen doen in de concurrentiestrijd. Op de website van een aanbieder kan je je lening simuleren door het leenbedrag en de duurtijd in te geven. Binnen enkele seconden weet je wat je maandelijkse aflossing is. Als je geen vaste baan hebt maar wel een uitkering of ziekengeld, dan zou dit toch een mogelijkheid kunnen zijn. Ga in elk geval niet op één nacht ijs, want als je niet kan afbetalen zit je nog meer in de problemen. Eerst je lening berekenen, dan pas beslissen. Wel zo slim.

Let op: geld lenen kost ook geld.