De 7 geheimen om geld te lenen zonder gedoe!

Soms heb je ineens geld nodig, liefst dezelfde dag nog. Je stopt je was in de wasmachine, drukt op de knop en KNAL…je weet direct dat je wasmachine het leven heeft gelaten. Dat is lastig, want je zit thuis met 3 tieners die ieder weekend sporten en 3x per week trainen. Je wasmachine is een belangrijk apparaat, maar je vrienden zien je al aankomen met 10 kilo was. Het is dus tijd voor een nieuwe, maar de maand is pas half om en je hebt niet zomaar 700 euro liggen. Gelukkig is het mogelijk om geld te lenen zonder gedoe, meestal nog dezelfde dag.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Voor dergelijk lage bedragen kan je meestal heel snel online een lening aanvragen en afsluiten. Er zijn vele kredietverschaffers die kleine kredieten geven zonder vragen te stellen of documenten te willen zien. De lening moet meestal binnen korte tijd worden terugbetaald aan hogere rentevoet dan normaal – maar omdat het om een klein bedrag gaat, heb je daar weinig last van. Je kan ook particulier geld lenen van een vriend of familielid. Dit wordt ook wel een onderhandse lening genoemd. Zet wel alles goed op papier zodat er geen misverstanden zijn die je relatie kunnen verstoren.

Geld lenen zonder gedoe kan ook door een bezit naar het pandjeshuis te brengen. Denk daarbij aan je auto, een sierraad of waardevol schilderij. Er wordt dan een datum vastgesteld dat je het geleende bedrag aflost. Lukt dit niet, dan ben je bezit kwijt. In sommige gevallen kan je gemeente uitkomst bieden. Mensen die in de schuldsanering zitten of in een moeilijke financiële situatie verstrikt zijn, kunnen door de overheid geholpen worden. Iets wat steeds populairder wordt, is peer to peer lenen; dit kan via crowdfunding (je project online zetten en om hulp vragen door kleine bedragen te laten storten) of via een lening van een bedrijf of onbekende particulier.
Ten slotte zijn er de vele kredietmarktplaatsen waar je een lening kan scoren. De particuliere kredietgever staat onder toezicht van de overheid en moet zich aan de financiële regels houden. Deze optie is veiliger dan je lening regelen via een particuliere adverteerder die niet bij een dergelijk marktplaats geregistreerd staat. Maar voordat je een beslissing neemt, is het wellicht verstandig om een persoonlijk of doorlopend krediet af te sluiten bij een kredietverstrekker. Je moet dit geld enkel opnemen als je het nodig hebt, dus je betaalt geen intrest als je hier geen gebruik van maakt.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Geld lenen zonder gedoe is mogelijk, maar bekijk ook de websites van de reguliere aanbieders. Omdat er zoveel aanbieders zijn, is er een ware concurrentieslag gaande. Dit is goed voor je portemonnee. Als je de voorwaarden doorleest, zal je merken dat er grote verschillen zijn wat documenten en financiële situatie betreft. Op de websites kan je je lening simuleren en zien wat je per maand moet aflossen. Door dit op diverse websites diverse keren te herhalen ontstaat een helder beeld van de goedkoopste lening. Wie weet vind je vandaag de perfecte lening en zijn je problemen opgelost.

Let op: geld lenen kost ook geld.