De beste manier om snel geld te lenen zonder toetsing!

Als je snel meer dan 1000 euro aan geld wil lenen, kan dit niet zonder toetsing bij het CKP (Centrale voor Kredieten aan Particulieren) van de Nationale Bank België. Als je altijd netjes je leningen hebt afbetaald is er geen probleem. Maar wellicht heb je ooit een krediet ontvangen en niet afbetaald, of regelmatig aflossingen te laat afbetaald. Er zijn duizenden Belgen die daarmee een codering hebben bij het CKP. Zij staan op de zogenaamde zwarte lijst, en voor iedere wanbetaling stijgt de codering. Om een lening te krijgen wordt gekeken naar de hoogte van de codering. Is deze te hoog, dan kan je problemen hebben met het bekomen van een krediet.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Wat is nu de beste manier om snel geld te lenen zonder toetsing? Het meest eenvoudige is naar vrienden of familie stappen en je situatie uitleggen. Vaak is een ouder of vriend wel bereid jou uit de brand te helpen. Er zijn uiteraard grenzen aan hoeveel iemand jou wil lenen, maar dit is de snelste en goedkoopste manier. Het is goedkoper omdat je meestal geen intresten moet betalen. Dat is anders bij officiële kredietaanbieders, maar die moeten ervan leven. Als je een lening afsluit bij een bekende, zet dan wel alles duidelijk op papier. Vriendschappen of familie zijn te kostbaar om te verliezen door een misverstand.

Een krediet onder de 1000 euro wordt niet getoetst. De lening kan heel eenvoudig online worden afgesloten, en het geld staat meestal binnen een paar dagen op je rekening. Bedenk wel dat dit soort minileningen (of flitskredieten) een hogere interestvoet handhaven. Ook dien je de lening binnen een maand af te betalen. Er zijn alternatieve aanbieders die hogere leningen aan langere looptijden aanbieden, maar daar betaal je dan ook af aan een hoge rentevoet. Een dergelijke kredietverstrekker zal zekerheid over de afbetaling willen hebben, dus je moet loonstrookjes kunnen laten zien.

Een andere mogelijkheid is om iemand garant te laten staan voor jou. Dit betekent dat deze persoon verantwoordelijk wordt gehouden als jij niet kan afbetalen. Denk dus goed na voordat je iemand dit vraagt. Maar nog een optie is iets in onderpand geven. Als je een waardevol bezit hebt (auto, boot, huis, sierraad, schilderij, enz.) kan je dit als onderpand kunnen gebruiken om een lening af te sluiten. In het geval dat je de lening niet aflost, wordt het onderpand in bezit genomen en verkocht. Op die manier kan de kredietgever toch (een deel van) zijn geld terugkrijgen.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Snel geld lenen zonder toetsing is dus wel mogelijk, maar of dit nu een goed idee is, is een tweede. Beter ga je eerst je voelhorens uitsteken bij familie en vrienden; bij hen heb je waarschijnlijk een grotere kans. Staat het water je echt aan de lippen, dan kan je probleemloos voor een minilening kiezen. Ga alles online nauwkeurig na voordat je een beslissing neemt. Heb je vragen, dan is iedere kredietgever bereid die met jou te bespreken. Succes!

Let op: geld lenen kost ook geld.