De beste manier om te lenen zonder vast contract!

Steeds meer werkgevers nemen mensen aan op tijdelijke basis. Dit bespaart hen geld en ze hebben meer vrijheid om iemand weg te sturen. Veel mensen werken ook via een interimkantoor; dit kan vrijwillig zijn, want het brengt vrijheid voor hen die lang willen reizen of diverse types werk willen doen. Tijdelijke jobs kunnen een probleem vormen als je wilt lenen zonder vast contract. Het lijkt de ongekeerde wereld wel: enkel zij die al geld hebben, ondervinden geen problemen om een lening bij de bank te bekomen. Wie dit niet heeft, vist achter het net.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Als interim werker krijg je in elk geval nog een redelijk bedrag aan geld binnen; hoe lang dat duurt, is uiteraard niet bekend. Moeilijker wordt het als je in de werkloosheid belandt; als dit een bepaalde periode duurt, dan wordt je afhankelijk van de sociale bijstand. Maar wist je dat er toch instanties zijn die jou een krediet kunnen verstrekken? Zelfs met een negatieve CKP-notering. Lenen zonder vast contract kan als je een relatief klein bedrag wilt opnemen – meestal niet meer dan 1000 euro.

Deze lening wordt ook wel een minilening genoemd. Je moet het bedrag meestal binnen 3 maanden terugbetalen, maar ondertussen ben je geholpen. Je moet geen afspraak maken bij een bank en kan het krediet gewoon online afsluiten. Omdat het om een klein bedrag en een korte looptijd gaat, is de kredietgever niet verplicht dit door te geven aan het CKP. Dus sta je op de zwarte lijst, dan heeft dit geen effect. Er zijn eigenlijk maar 2 voorwaarden: je moet 21 jaar of ouder zijn en je moet een uitkering of pensioen hebben. De enige nadelen zijn de hogere leenkosten en je moet zorgen dat je de lening op tijd afbetaalt.

De voordelen wegen ruim op tegen de nadelen: geen CKP-controle, geen wachttijden bij een bank of andere financiële instelling, je moet geen vast contract kunnen overleggen, de hoogte van je inkomen speelt geen rol en de lening is gemakkelijk, veilig en snel te regelen via je laptop. Er zijn diverse online kredietaanbieders waar je geld kan lenen zonder vast contract. Bij de meeste aanbieders kan je een rekenmachine vinden op de website. Met deze simulator tool kan je berekenen wat je per maand moet aflossen; de leenkosten – ook wel het JKP genoemd –zijn hierbij inbegrepen, dus er komt niets bovenop.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

De truuk is om deze simulaties bij zoveel mogelijk verschillende aanbieders uit te voeren. Iedere aanbieder hanteert zijn eigen JKP en dit kan een lening dus duurder of juist goedkoper maken. Door de resultaten naast elkaar te leggen krijg je een goed beeld waar je de goedkoopste lening op de kop kan tikken. Wij hebben alvast een aantal aanbieders op rij gezet voor jou. Als je op een naam klikt, wordt je doorgestuurd naar de website. Hier kan je gratis en zo vaak je wilt simulaties uitvoeren. Ga dus niet aan één nacht ijs, maar doe je huiswerk en kies voor de goedkoopste lening.

Let op: geld lenen kost ook geld.