De gids voor wie een lening wil afsluiten zonder werk!

Heb je al enige tijd geen werk. Een lastige situatie om te overbruggen, want facturen blijven maar komen. Je bent volop bezig met solliciteren en de arbeidsmarkt aan het afzoeken, maar de kosten worden bij ondraaglijk. Tot er een benarde situatie zich voordoet en je hebt geld nodig. Je spaarboekje is zo goed als leeg, je spaarvarken bevat enkel lucht en stof. Je moet dus gaan lenen. Welke stappen moet je nemen en wat zijn de mogelijkheden.

Ook jij kan lenen zonder inkomsten! Lees er hier alles over!

Laat je niet uit het lood slaan als het financieel even tegen zit. Geld is er op vele manieren te verdienen. Dus laat een lening een tijdelijke oplossing zijn. Op de lange termijn kan je meer geld verdienen door te gaan werken. Veel klassieke banken zullen geen lening geven als je geen vaste inkomsten kan voorleggen. Zij gaan dit risico niet nemen en lenen enkel geld als ze zekerheid hebben dat het ook terug betaald zal worden. Dat is namelijk een deel van hun inkomsten en daar kunnen ze niet vanaf wijken.

Je kan steeds eens gaan informeren bij een klassieke bank. Bekende banken zijn er genoeg, op elke hoek van de straat kan je er wel eentje vinden. Maar wees niet te ontgoocheld als ze je allemaal afwijzen. Dit kan op je vertrouwen inspelen en er misschien voor zorgen dat je de situatie helemaal verkeerd gaat aanpakken. Zoek een bank die je wil geld wil lenen, los van je situatie en die je dus voor deze moment verder kan helpen. Deze hebben een specialisatie in mensen zonder loon of betaalproblemen. Daar kan je dus wel terecht, maar besef ook dat ze een beetje misbruik gaan maken van je situatie.

Aangezien je geen loonfiche kan voorleggen kan je ook geen zekerheid bieden. Voor deze onzekere situatie en hoog risico zal de bank een hoger tarief aan kosten vragen. Te nemen of te laten in dit geval. Zoek gerust uit welke banken je een lening willen geven en welke de laagste kosten heeft. Op die manier kan je toch nog wat voordeel halen en de laagste kosten betalen. Een eerste stap is altijd een lening simulatie uitvoeren. Daar zie je hoeveel je wil lenen en op welke termijn je wil af betalen. Maak hier de juiste keuze door niet teveel te lenen en de termijn goed in te stellen. Een lening die lang loopt maar een lagere maandelijkse afbetaling heeft lijkt interessant, maar hier betaal je weer meer kosten op. Dus zoek hier de gulden middenweg, je zal het op termijn een goede beslissing vinden.

Een simulatie verplicht je trouwens nog tot niets. Het is een manier om eens te polsen wat de mogelijkheden zijn en hoeveel een lening per maand kost voor een bepaald bedrag. Een bank plaatst dit op de website om een eerste indicatie te geven aan potentiële klanten. Voor verder contact kan je via de website de lening aanvraag verder invullen. Of eens langs gaan in de bank. Telefonisch contact is er ook altijd mogelijk, mocht je nog verdere vragen hebben. Iemand persoonlijk spreken kan handiger zijn dan e-mail of tekst op een website. Informeer je dus goed, zo weet je waar je aan begint en zal je geen spijt hebben van de lening.

Een lening is opnieuw een extra kost. Als je al geen werk en geen inkomsten hebt zal een lening erbij zeker doorwegen op je budget. Zorg dus dat je het allemaal goed hebt uitgerekend. Zelfs al loopt de lening maar voor enkele maanden, je moet wel steeds zien dat het geld terug betaald kan worden. Je wil niet in een situatie terecht komen waar je op een zwarte lijst kan worden geplaatst. Hier staan mensen op die betalingsproblemen hebben en een lening niet kunnen afbetalen. Of schuldbemiddeling voor als het terug betalen niet meer lukt en je alle schuldeisers op een eigen tempo zal moeten terug betalen. Dat zijn te vermijden situaties, dus laat het verstand zijn werk doen en de juiste beslissing maken in gans dit verhaal.

Heb je een lening op het oog, goed zo. Als de bank je geld wil lenen zal alles snel in orde zijn, na het papier werk. Op enkele dagen kan een lening in orde zijn en het gevraagde geld op je bankrekening staan. Dan ben je weer voor enige tijd veilig en kan je de noodzakelijke uitgaven betalen. Dan kan er weer even rust in je hoofd komen als het financieel weer even rustig is.

Klik hier om alles te weten te komen over lenen zonder loon!

Let op: geld lenen kost ook geld.