Een minilening zonder loonstrook, meteen online aanvragen!

Het kan zomaar ineens gebeuren: je was machine begeeft het of je televisie is aan zijn einde gekomen of je de brandstofpomp van je auto moet worden vervangen… Dat zijn plotse kosten waar je even niet op gerekend had, vooral nu je net krap zit. Maar niet getreurd, want er zijn mogelijkheden om je probleem op te lossen. Je hebt wellicht wel eens van de minilening gehoord; hierbij kan je een klein bedrag (meestal tot 500 of 1000 euro) lenen dat binnen 15 tot 30 dagen moet worden terugbetaald. Een minilening kan zonder loonstrook worden aangevraagd. Maar let op: er zijn in 2017 een aantal veranderingen doorgevoerd.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

De minilening staat ook wel bekend als flitskrediet of SMS-krediet; binnen 48 uur staat het geld op je bankrekening. Je kan dit geld gebruiken in een periode waar je krap zit en dringende kosten moet betalen. Als je een dergelijke lening ooit al eens had afgesloten, dan heb je (via SMS) nog altijd toegang tot dit krediet. Maar dit is niet mogelijk als je deze lening voor de eerste keer wil aanvragen. De kredieten zijn stopgezet door de regering omdat de banken te hoge kosten rekenden voor het afsluiten van de lening. Je moet dus op zoek naar alternatieven. Voor het gemak blijven we de naam ‘minilening’ gebruiken, want het gaat om een klein krediet.

Als je meer dan 1.250 euro nodig hebt, dan kan je voor een flexibele geldreserve kiezen (zoals een doorlopend krediet). Wil je minder lenen, dan kan je je minilening zonder loonstrook in de vorm van een persoonlijke lening gieten. Het wordt direct een stuk makkelijker als je een werklozen- of ziekte-uitkering ontvangt; dat is feitelijk een soort inkomen. Als je dit niet ontvangt, zou je een bezit in onderpand kunnen geven of naar het pandjeshuis kunnen gaan om dit in te ruilen voor cash. Zorg uiteraard wel dat je de lening afbetaalt, anders ben je het kwijt.
Je kan ook een onderhandse lening overwegen. Dit wordt vaker gedaan dan je denkt. Een familielid of vriend is al gauw bereid jou een handje te helpen als het even tegen zit. Het is wel verstandig dit steeds op papier te zetten om misverstanden te voorkomen; zo blijft je relatie met die persoon goed. Maar ga zeker ook kijken op de website van reguliere aanbieders; iedere kredietverschaffer heeft wel een simulator op de website staan waarmee je kan uitrekenen wat je maandelijkse afbetaling wordt.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Uiteraard moeten de aanbieders ook betaald worden, maar dit JKP (jaarlijks kostenpercentage) is al doorgerekend in je afbetalingen. De aanbieders beconcurreren elkaar op dit JKP, dus doe zoveel mogelijk simulaties bij diverse aanbieders. Hoe lager het JKP, hoe goedkoper de lening meestal is. Je ziet, een minilening zonder loonstrook is zeker mogelijk, maar doe je huiswerk. Omdat het allemaal online kan, hoef je niet eens de deur uit. Spendeer een avond achter je laptop en noteer de verschillende aflossingen. Voordat je het weet, heb je de beste deal gevonden en kan je je lening direct online aanvragen. Makkelijk toch?

Let op: geld lenen kost ook geld.