Geld lenen met een laag inkomen? Dat kan!

Tegenwoordig is online geld lenen zeer eenvoudig. Je gaat op internet, vergelijkt de aanbieders en vraagt je lening direct aan; ten minste, voor mensen die een redelijk goed inkomen hebben en niet op de zwarte lijst staan. Anders wordt het als je inkomen laag is; dan zal het niet mogelijk zijn om een grote lening af te sluiten. Maar er zijn zeker opties om een kleinere lening aan te vragen. Dit wordt ook wel een snel- of minikrediet genoemd.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Geld lenen met een laag inkomen wordt moeilijk als het om grote bedragen gaat. De meeste banken en andere financiële instellingen hebben nogal strenge regels als het gaat om grote leenbedragen. Ze willen zekerheid dat de lening wordt afbetaald, en met een laag inkomen zal de duurtijd langer zijn. Je kan wel een kleiner bedrag lenen, meestal tot 1.250 euro. Dus als je frigo het plots begeeft, ben je toch uit de brand met een dergelijke lening. Bedenk wel dat de rente wat hoger zal liggen, maar op een klein bedrag merk je daar weinig van.

Een aanbieder zal ook kijken of je al een andere lening moet afbetalen; in dat geval is het moeilijker om nogmaals geld te lenen. Maar er zijn ook nog wat andere mogelijkheden om geld te lenen met een laag inkomen. Ga eerst eens met een familielid of vriend praten. Zij kennen je tenslotte, en zijn vaak bereid te helpen. Bespreek alles duidelijk en zorg dat je het op papier zet; op die manier zijn er geen onduidelijkheden en blijft je relatie met die persoon goed. Een andere mogelijkheid is iemand te vragen garant te staan voor je lening. Deze persoon wordt uiteraard wel verantwoordelijk gehouden als je je aflossingen niet nakomt, dus zorg dat je op tijd afbetaalt.

Soms kan je geld lenen met een laag inkomen door iets waardevols in onderpand te geven. Dit kan een huis of auto zijn, maar ook een sierraad, schilderij of antiek meubel. Zorg wel dat je de lening afbetaalt, anders ben je je bezit kwijt. Maar voordat je een dergelijke stap onderneemt, is het slim om toch even naar de websites van de reguliere aanbieders te surfen. Er zijn bedrijven en andere particuliere instellingen die heel wat soepeler regels hebben. Op hun websites kan je je aflossing berekenen met een leningsimulator; bijna iedere aanbieder heeft er wel één op de website staan.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Je moet enkel je leenbedrag en duurtijd ingeven, en binnen een paar seconden weet je wat je per maand moet afbetalen. Het is belangrijk om diverse simulaties op diverse websites uit te voeren (ze zijn sowieso gratis) en de aflossingen te vergelijken. Er kunnen nogal wat verschillen zijn onder de aanbieders, en die hebben te maken met het jaarlijks kostenpercentage (JKP). Hoe lager het JKP, hoe goedkoper de lening meestal is. Ga dus niet aan één nacht ijs, maar doe je huiswerk voordat je een beslissing neemt. Wie weet vind je vanavond al de goedkoopste aanbieder na een avondje simuleren, gewoon online.

Let op: geld lenen kost ook geld.