Geld lenen zonder inkomen kan, maar is niet zonder risico!

Om te leven moet je uiteraard geld uitgeven. Je hebt zo je eigen kosten die iedere maand weer terugkomen. Wellicht heb je genoeg geld op je rekening, maar dat is zeker niet voor iedereen het geval. Als je je baan bent kwijtgeraakt door inkrimping of ziekte, dan krijg in elk geval nog een uitkering. Anders wordt het als je jaren voor de kids hebt gezorgd en er nu alleen voor staat; dan valt het niet mee om een baan te vinden. En het kan zomaar gebeuren dat je wasmachine het plots begeeft. Wat doe je dan om toch snel aan geld te komen? Er zijn een aantal manieren om geld te lenen zonder inkomen.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Bij je reguliere bank moet je al snel een loonfiche of ander bewijs kunnen voorleggen dat je je lening kan terugbetalen. Je zou naar een privé-persoon kunnen toe stappen. Dit kan een familielid of vriend zijn die bereid is jou een hand toe te steken. Zolang je alles goed bespreekt en helder en duidelijk op papier zet, is dit een goede optie. Je kan ook geld lenen zonder inkomen bij iemand die je niet kent; aan dit laatste kleeft wel een risico. Er zijn mensen die hun geld verdienen door leningen aan te bieden via de krant of online marktplaatsen. Daar is in principe ook niets mis mee; die persoon is zijn vermogen aan het investeren in het verstrekken van kredieten.

Als je zo iemand hebt gevonden, zoek dan wel naar ervaringen van andere leners, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De rentevoet is ook hoger dan bij een reguliere bank, dus dat moet je accepteren. Ook bij deze vorm van lenen is het slim om alles op papier te zetten onder toezicht van een notaris. Nog een manier om geld te lenen zonder inkomen is via crowdfunding. Hierbij leg je uit waarvoor je het geld nodig hebt, en mensen kunnen dan een (klein) bedrag storten om je te helpen; uiteraard is het wel de bedoeling dat je ze weer terugbetaalt. Maar voordat het zover is, is toch slim om eens naar de websites van banken en reguliere kredietverschaffers te surfen.

Bij hen kan je vaak terecht voor een minilening, een lening tot ongeveer 1000 euro. Het is wel de bedoeling dat die binnen 30 dagen weer wordt terugbetaald, maar in elk geval ben je direct geholpen. Op de websites van de aanbieders kan je je lening simuleren om te zien wat je extra moet betalen. Deze rentevoet en leenkosten zijn samengevat in het JKP, het jaarlijks kostenpercentage. Kredietgevers beconcurreren elkaar op dit JKP, dus vergelijk zoveel mogelijk kredietaanbieders om de goedkoopste leningen te vinden. Eens je je simulaties hebt gedaan, kan je de lening online aanvragen.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Je ziet, er zijn mogelijkheden om een krediet te bekomen, ook als je geen inkomen hebt. De truuk is om je huiswerk te doen en de beste oplossing voor jouw probleem te vinden. Ga dus een avond nadenken en simuleren totdat je weet waar je de beste lening kan vinden.

Let op: geld lenen kost ook geld.