Geld lenen zonder inkomsten: hiervoor moet je opletten!

Om geld te lenen zonder inkomsten kan je meestal niet bij een bank terecht. Die berekenen je lening normaalgesproken aan je jaarlijkse inkomen en stellen een maximum leenbedrag vast. Hoe hoger je inkomen des te hoger je krediet. Je kunt dit alvast zelf berekenen door op de websites van banken en andere kredietgevers een leningsimulatie uit te voeren. Dit betekent ook dat het een stuk moeilijker wordt als je geen inkomen hebt. Moeilijker, maar niet onmogelijk. Als je een laag inkomen of helemaal geen inkomen hebt, zijn er toch een aantal wegen die je kan bewandelen.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Als je enkel een laag inkomen hebt, is het iets gemakkelijker: je kan bijvoorbeeld bij een sociale bank (ook wel kredietbank genoemd) terecht. De meeste gemeenten hebben er één, en dit soort banken zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met een laag inkomen. Naast de sociale bank van de gemeente zijn ook nog diverse overkoepelende sociale banken te vinden. Lukt het niet bij de één, dan kun je altijd proberen bij de ander. Er zijn uiteraard wel voorwaarden aan verbonden en soms is een BKR registratie vereist. Op die manier wordt gezorgd dat je niet in de financiële problemen komt met je lening.

Wat kan je doen als je geld wil lenen zonder enige vorm van inkomsten? Je kunt als eerste eens met een vriend of familielid praten om te zien of zij wellicht kunnen helpen. Is dit het geval, zorg dan dat je alles goed op papier zet om misverstanden te voorkomen. Bepaal schriftelijk de rente, het termijn en de hoogte van het leenbedrag; zo ga je conflicten uit de weg en blijft je relatie gezond. Een andere manier is een waardevol bezit als onderpand te gebruiken. Een geërfd schilderij of sierraad van je bomma kan uitkomst brengen als je plots een lening nodig hebt. Bedenk wel dat je dit bezit kwijt bent als je je niet aan het aflossingsschema houdt.

Als je iemand (met een inkomen) kent die garant wil staan voor jou, dan is een bank of andere kredietgever eerder bereid je een lening te geven. Uiteraard moet je het vertrouwen van die persoon niet beschamen door je aflossing niet na te komen; die moet dan door de garantstaande betaald worden – iets wat niet netjes is. Maar voordat je een beslissing neemt, kijk ook zeker op de websites van reguliere kredietaanbieders. Als je een minilening nodig hebt – een lening van onder de 1000 euro – dan is het goed mogelijk dat je die kan afsluiten zonder je in bochten te moeten wringen.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Op de websites van geldaanbieders kan je alvast uitrekenen wat je maandelijkse afbetaling wordt. De rente zal hoger zijn dan voor een gewone lening, maar nood breekt wet. Je ziet, geld lenen zonder inkomsten is niet onmogelijk. De truuk is om eerst alle opties te onderzoeken en dan te beslissen waar je het best een lening kan krijgen. Spendeer daarom eerst wat tijd achter je laptop om dit uit te zoeken en sluit de perfecte lening voor jouw budget af.

Let op: geld lenen kost ook geld.