Geld lenen zonder toetsen: een overzicht

De schooltijd ligt al even achter ons voor de meesten die dit zullen lezen. Maar je kent het wel nog, de toetsen die je in het lager moest afleggen waren niet altijd een pretje. Lastige vragen en als de punten niet goed waren had je nog eens je ouders over je heen. Daar moeten we nu niet meer aan denken, ook niet als het om lenen gaat. Een bank is normaal gezien vrij strikt in het toekennen van een lening, maar als je geen eigen middelen hebt of zelfs geen inkomsten, zijn er nog mogelijkheden.

Geen werk, maar toch lenen? Klik hier!

Stel je voor dat je in een bankkantoor ook een ondervraging kreeg als je wat informatie wil over een lening. Je zou denk ik snel opstappen en de deur achter je dicht trekken. In de hoop dat ze je niet blijven achtervolgen met lastige vragen. In een ideale situatie heb je een vast loon en ga je naar de bank om een lening vragen. Dat kan voor een auto zijn of een huis. Maar ook voor kleine elektro apparaten zoals een wasmachine of koelkast. Als het financieel wat aan de magere kant is heb je soms een lening nodig, ook voor die kleine zaken. Zonder een wasmachine leven is niet altijd even makkelijk. En je moet voedsel en drank toch koel kunnen houden. Dus als die apparaten het laten afweten, dan moet je snel naar de winkel voor een nieuw toestel.

Ga specifiek op zoek naar een bank waar je zeker terecht kan met lage inkomsten of helemaal geen inkomsten. Die banken bestaan vast en zeker, maar weet nu wel dat de kosten er ook naar zullen zijn. Je kan al beginnen door een simulatie uit te voeren op hun website. Je geeft in hoeveel euro je in totaal wenst te lenen en op hoeveel maanden je dit wil terug betalen. Onderaan zie je een bedrag verschijnen, dat moet je maandelijks zien terug te betalen. Geen zorgen, dat bedrag is al inclusief de kosten of JKP. Hoe lager dat percentage hoe lager de kosten op de totale lening. Iets om naar uit te kijken dus als je wil gaan vergelijken voor de goedkoopste lening te vinden.

De aanvraag van een lening kan ook via het internet gaan. Of als er een bankkantoor in de buurt is, kan je daar even snel binnen stappen om het papierwerk in orde te maken. Een bank wil weten wie je bent, welke inkomsten er zijn en welke vaste uitgaven er zijn. Heb je geen inkomsten en geen vaste uitgaven zoals andere leningen of alimentatie, dan zal er een passend voorstel worden gedaan. Heb je bijvoorbeeld wel een uitkering uit werkloosheid of invaliditeit, dan zal de bank dit als inkomsten beschouwen. Dan kan je mogelijk al wat meer lenen als dat er helemaal niets binnen komt.

Teken misschien ook niet te snel in, een lening is toch weer een extra zware kost die je maandelijks moet betalen en waar je eigenlijk niet omheen kan. Een bank zal via domiciliëring het geld automatisch van je bankrekening halen, dus eigenlijk heb je er geen omkijken naar, maar je kan een bank ook niet bedriegen. Zij willen de zekerheid dat ze aan het geld zullen geraken. Jij krijg het geld immers al ter beschikking als de aanvraag gedaan werd. Het geld staat op je bankrekening en je kan het dus uitgeven aan wat je wil, of die factuur betalen voor de nieuwe koelkast bijvoorbeeld. Op die manier ben jij snel geholpen. Maar daartegenover staat dat de bank zijn wil oplegt en het geld direct van je rekening zal halen.

Dus in wat voor situatie je nu ook bent, er is altijd wel een bank die je een lening zal verstrekken. Onder welke voorwaarden, dat is nog koffie dik kijken. Maar we kunnen je wel zeggen als je geen vaste inkomsten hebt de JKP (of Jaarlijks Kosten Percentage) ook flink de hoogte in zal gaan. Maar soms kan het niet anders en heb je snel een lening nodig. Dan moet je geen twee keer nadenken en alles snel in orde zien te maken. Dankzij het internet en een snelle verwerking van vele dossiers kan je ook snel een antwoord verwachten op je aanvraag.

Kan jij een lening krijgen? Ontdek het hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.