Geld lenen zonder werk? Dat kan!

Het is nooit leuk om zonder werk te zitten. Voor de meesten is het een tijdelijk probleem. Wellicht is het bedrijf waar je werkte failliet gegaan en sta je op straat. Dan kan het even duren voordat je een nieuwe baan hebt gevonden. En net in deze situatie laat je wasmachine het afweten. Of je oude auto stopt met panne aan de weg. Of je krijgt een factuur op de mat die onmiddellijk betaald moet worden. Probeer dan maar eens een bank binnen te stappen om een lening af te sluiten; die is niet geneigd jou die te geven. Kan je eigenlijk wel geld lenen zonder werk? Wij leggen het uit.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Ten eerste kan je bij een vriend of familielid aankloppen om te zien of die jou uit de brand kunnen helpen. Meestal moet je geen rente betalen en vertrouwen zij erop dat je de lening terugbetaalt. Zet wel alles op papier, want je wilt je relatie niet ten onder zien gaan door een misverstand. Geld lenen zonder werk kan bij een reguliere kredietgever als het om een zeer kleine lening gaat (onder de 1000 euro). Meestal dient deze wel binnen 2 maanden te zijn terugbetaald, maar daar is altijd wel een mouw aan te passen. Als het om grotere leningen gaat, wil een bank nog wel eens helpen als iemand (met een inkomen) garant kan staan voor jou.

Dit betekent dat die persoon verantwoordelijk wordt gehouden als jij een aflossing mist; zorg dus wel dat je stipt op tijd je maandelijkse afbetaling doet. Als je onvrijwillig werkloos bent, dan ontvang je een uitkering en is het mogelijk om aan je aflossingen te voldoen. Het wordt lastig als je geen uitkering ontvangt; dan ben je op jezelf aangewezen wat inkomen betreft. Ook een ziekte-uitkering is een soort inkomen. Als je langdurig arbeidsongeschikt bent, kan het toch mogelijk zijn om een lening af te sluiten. Wist je overigens dat je ook een bezit kan gebruiken voor een lening? Een schilderij, sierraad of auto kan als onderpand dienen om geld te lenen.

Uiteraard ben je dit bezit kwijt als je aflossingen niet nakomt, dus denk hier goed over na. En vergeet ook zeker niet de gewone kredietverschaffers. Omdat veel mensen leningen afsluiten, zijn de kredietverstrekkers als paddenstoelen uit de grond geschoten. Er is een ware concurrentieslag gaande om jou geld te lenen. Doe dus zeker ook onderzoek bij deze aanbieders om te zien wie de goedkoopste lening aanbiedt. Geld lenen zonder werk kan ook bij hen gebeuren. Belangrijk is om een leningsimulatie op hun websites uit te voeren. De kosten kunnen namelijk sterk verschillen.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Het jaarlijks kostenpercentage zijn de rentevoet en leenkosten samen, die je nog bovenop je lening moet betalen. Hoe lager het JKP hoe goedkoper de lening. De simulaties zijn gratis en je kunt zo vaak je wil simuleren, de duurtijd aanpassen, het leenbedrag aanpassen, enz., net zolang totdat je jouw perfecte maandelijkse aflossing vindt. Geen werk hebben betekent niet dat je nooit een krediet kan krijgen; doe daarom je huiswerk en vind de goedkoopste lening voor jouw situatie.

Let op: geld lenen kost ook geld.