Heb je snel geld nodig, zonder toetsing? Snel en voordelig aanvragen!

Soms kan het in het verleden gebeurt zijn dat je een lening hebt afgesloten toen je een nieuwe auto wilde kopen. Je was net gestart met werken en kreeg je eerste salaris. Dat gaf toen een oppermachtig gevoel; al dat geld, helemaal voor jou om uit te geven. En welke twintiger droomt nu niet van een coole auto? De lening werd aan 5 jaar afgesloten en jij genoot van je nieuwe wielen. En toen ging het mis: het bedrijf waar je werkte ging failliet en met alleen een werkloosheiduitkering lukte het niet meer de maandelijkse aflossingen op tijd te betalen.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Fast forward 4 jaar. Je bent gelukkig alweer een aantal jaren aan het werk en hebt de lening ondertussen afbetaald. Nu wil je een lening van 3000 euro afsluiten om je woonst een oppepper te geven. Helaas is je bank niet bereid je te helpen, want je staat op de zwarte lijst van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren ( CKP). Hoewel je de lening hebt afbetaald, blijf je nog 10 jaar met die negatieve CKP-codering zitten. Een financiële instelling moet bepaalde leningen doorgeven aan de CKP en controleert ook jouw status in het register.

Leningen van meer dan 1000 euro met een looptijd van meer dan 3 maanden worden door financiële instellingen getoetst. Een bank zal jou als wanbetaler beschouwen, dus wat nu? Je moet niet panikeren, want er zijn diverse opties als je snel geld nodig hebt zonder toetsing. Ga eerst eens met een familielid of een vriend praten; die is vaak bereid je een hand toe te steken, vooral als je een inkomen hebt. Het is belangrijk dat alles goed bespreekt en op papier zet. Zo voorkom je misverstanden en blijft je relatie gezond.

Als je snel geld nodig hebt zonder toetsing kan je via internet ook particuliere aanbieders vinden. Er zijn speciale marktplaatsen waar particulieren hun vermogen investeren in het verstrekken van leningen. Controleer wel (via andere leners of chatrooms) of dit bonafide aanbieders zijn. En zet ook hier alles op papier, deze keer in de aanwezigheid van een notaris. Je leenkosten zullen wel wat hoger zijn dan bij reguliere kredietaanbieders. Crowdfunding is een andere mogelijkheid; je zet je project online en mensen kunnen kleine bedragen doneren om jou te helpen; ook dit moet uiteraard terugbetaald worden.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Maar als je snel geld nodig hebt zonder toetsing, moet je zeker ook de reguliere aanbieders niet vergeten. Je kan heel eenvoudig een minilening aanvragen, gewoon online. Er wordt niet gecontroleerd en je moet meestal geen loonfiches overleggen. Zolang het niet meer dan 1000 euro is aan een duurtijd van minder dan 3 maanden zit je goed. Als je meer dan 1000 euro nodig hebt, dan zou je een dergelijk lening diverse keren kunnen aanvragen bij diverse aanbieders. Hoe dan ook, kijk eerst op de website van een aanbieder en gebruik de simulatie tool om uit te rekenen wat je aflossing wordt. Vergelijken is het sleutelwoord om de beste deal te vinden.

Let op: geld lenen kost ook geld.