Het geheim om geld te lenen zonder toetsing!

Wellicht ben je op een punt aangeland waar je een nieuwe auto nodig hebt. De reparaties beginnen veel geld te kosten, en dan is het economischer om de wagen in te ruilen voor een nieuwer model. Je kan vandaag de dag zonder problemen een autolening vinden aan een zo laag mogelijke rentevoet om de lening af te betalen. Je doet je aanvraag en tot je verbazing wordt de lening afgewezen. Wat is het geval? Je hebt vele jaren terug al eens een lening afgesloten, maar die nooit geheel afbetaald. Dit betekent dat je op de zwarte lijst staat. De Centrale voor Kredieten aan Particulieren (CKP) wordt door kredietverstrekkers gebruikt om te controleren wat de leengeschiedenis is van iemand.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Geld lenen zonder deze toetsing bij een bank of andere kredietverschaffers is zeer moeilijk als het om hoge bedragen gaat. Maar je moet niet in paniek slaan als je erop staat. Er zijn een aantal manieren om toch aan een krediet te komen, bijvoorbeeld met een hypothecaire lening. Het Vlaamse krediethuis vraagt bijvoorbeeld dat je de eigenaar bent van een woning, dat je je financiële situatie eerlijk beschrijft, dat je je bewust bent van de budgetfouten in het verleden, dat je begrijpt dat je anders/zuiniger moet leven, dat je je aflossingen iedere maand op tijd betaalt, dat de lening jou helpt je financiële situatie te verbeteren en dat je minder afbetaalt dan voorheen.

Kredietverstrekkers mogen hiervoor geen reclame maken sinds er een wetswijziging is doorgevoerd; je dient je voorstel voor een hypothecair krediet dus zelf aan te geven. Om geld te lenen zonder toetsing zou je ook een onderhandse lening kunnen afsluiten. Dit kan met iemand uit je vriendenkring of een familielid dat jou helpt. Dit is niet altijd even gemakkelijk, want je moet je trots inslikken. Wist je trouwens dat je wel een kleine lening kan afsluiten bij een bank? Zolang het bedrag onder de 1000 euro ligt, is er geen verplichte controle bij het CKP. Dit type lening wordt een minilening of flitskrediet genoemd.

Een auto kopen zal niet lukken, maar een kapotte wasmachine vervangen kan wel – in elk geval voor het grootste deel. Het is wel de bedoeling dat een dergelijke lening zo snel mogelijk wordt terugbetaald. Meestal is de duurtijd niet langer dan 30 dagen, en er zal een hogere rentevoet aangerekend worden. Maar ook hierbij zijn er verschillen onder de aanbieders. Voordat je hals over kop een lening afsluit, is het slim om eerst diverse aanbieders te controlerem. Iedereen heeft tegenwoordig wel een lening simulator op de website staan.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Door het leenbedrag en de duurtijd in te voeren kan je zien hoeveel je moet aflossen. Er komt uiteraard een kostprijs op het krediet, want lenen kost altijd geld. Of je nu wilt lenen zonder of met toetsing, het is altijd verstandig om eerst een aantal simulaties uit te voeren. Op die manier kan je de aanbieders vergelijken en zien wie de goedkoopste lening aanbiedt. Breng dus een avond achter je laptop door en simuleer erop los.

Let op: geld lenen kost ook geld.