Het geheim om geld te lenen zonder vast contract!

Een bank wil het liefst zoveel mogelijk zekerheid als het gaat om leningen. Ze willen zeker weten dat ze het aan jou geleende geld ook weer terug krijgen. Daarom zijn de regels na de economische crisis aangepast, ook voor de consument. Een keuze maken tussen geld lenen aan iemand met of zonder vast contract is voor traditionele banken dan ook een fluitje van een cent. Maar wil dit zeggen dat iemand zonder een vaste job nooit een lening kan krijgen? Nee, dit is niet zo. Het wordt een stuk moeilijker, maar het is zeker niet onmogelijk.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Een bank zal extra eisen stellen om zeker te zijn dat het geld wordt terugbetaald. De intrestvoet is meestal vrij hoog. Als je bijvoorbeeld een auto hebt, kan je gevraagd worden die in onderpand te geven (op papier) voor het geval dat je niet aan de aflossingen kan voldoen. Je kan ook vragen of iemand borg kan staan voor jou, vooral als die persoon wel een vast contract heeft. Dit zal je kansen aanzienlijk doen stijgen, want je toont de bank jouw goodwill. Het is makkelijker om geld te lenen als je ouder dan 25 jaar bent en minimum 2 jaar werkervaring hebt, zelfs zonder vast contract. Je kan immers laten zien dat je heus niet te lui bent om te werken.

Met wat werkervaring wordt het in elk geval ook makkelijker om een nieuwe baan te vinden. Wellicht ben je getrouwd of woon je samen. Ook dit verhoogt ook de kans om een lening te krijgen. Als je nog geen vaste baan hebt, kan je je werkgever vragen een getekende verklaring af te leggen. Dit zou bijvoorbeeld over een verlenging van je tijdelijke contract kunnen gaan of over een omzetting naar een vast contract. Dit kan een bank overtuigen jou een lening te verstrekken. Als het om een kleine lening gaat, is een minilening of flitslening de eenvoudigste lening om af te sluiten, gewoon online.

Geld lenen zonder vast contract kan als je de voorbije 3 jaren regelmatig gewerkt hebt. Je kan een afdruk maken van je aanslagbiljetten en die tonen aan de bank. De Rabobank heeft zelfs op de website staan dat je een woonlening mag afsluiten met een tijdelijk contract. Het zal dan voor ander type leningen ook minder gecompliceerd zijn. Om te weten wat je maandelijkse aflossing wordt, surf je eerst naar de website van een aanbieder. Door je leenbedrag en de duurtijd in te geven in de simulator tool weet je binnen een paar seconden wat je maandelijkse aflossing wordt.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Nu is de truuk om de leningsimulatie bij zoveel mogelijk aanbieders te herhalen. De kredietverstrekkers beconcurreren elkaar op het JKP (de intresten en kosten). Hoe lager dit is hoe goedkoper je lening meestal uitkomt. Bedenk wel dat een langere looptijd ook een duurdere lening betekent; je betaalt immers aan meer maanden af, maar wel tegen lagere maandaflossingen. Ga gauw kijken bij onze aanbieders en start je simulaties hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.