Het geheim om snel geld te lenen zonder papier! Ongelofelijk!

De werkeloosheid is weliswaar laag, maar er zijn nog altijd genoeg Belgen die momenteel geen voltijdse baan hebben. Met een beetje geluk heb je wel een uitkering. Het kan ook zijn dat je in de ziektewet zit; dan ontvang je ziekengeld, maar dit is minder dan een inkomen voor een job die je 5 dagen per week doet. Als dan iets onverwachts gebeurt, zit je in de problemen. Stel dat je net een ongelukje hebt gehad met je auto. Je bent dan wel verzekerd, maar omdat het jouw schuld was, moet je een deel van de reparaties zelf betalen. En dat komt net slecht uit.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Het liefst stap je naar je traditionele bank om een kleine lening af te sluiten, maar die wijzen je aanvraag af; je hebt immers geen baan, dus je risicoprofiel is te hoog. Maar wist je dat er diverse manieren zijn om snel geld te lenen zonder papieren? Het makkelijkste is familie of vrienden te vragen of ze jou uit de brand willen helpen. Je zal moeten uitleggen waar het om gaat en dan moeten afwachten of iemand bereid is je te helpen. Willen ze jou een hand toesteken, zorg dan dat je alles om papier zet om misverstanden te voorkomen; zo blijven de relaties intact.

Wellicht wil je je familie of vrienden liever niet lastig vallen met jouw probleem. Dit soort relaties spelen een belangrijke rol in het leven; dan kan het risicovol zijn om hen voor het blok te zetten. Een andere mogelijkheid is naar een kredietverstrekker te stappen die minileningen (of flitskredieten) uitgeeft. Meestal gaat het over kleine bedragen die relatief snel terugbetaald moeten worden. Zo is bijvoorbeeld geldaanbieder Ferratum bereid je tot €1500 te lenen aan een maximale looptijd van 62 dagen. De interestvoet lijkt torenhoog: bijna 14%! Maar omdat je een korte looptijd hebt, betaal je aan het einde van die rit niet meer dan een goede €25 bovenop het leenbedrag.

Dit is uiteraard minder al naar gelang het leenbedrag daalt en/of de looptijd korter is. Snel geld lenen zonder papieren is dus mogelijk, maar wel aan een hoger jaarlijks kostenpercentage (JKP). Alles kan online geregeld worden en je moet enkel je een kopie van een ID-bewijs en je IBAN-nummer opsturen. Voordat het zover is, is het echter een goed idee om een aantal andere aanbieders te controleren. De intrestvoeten kunnen namelijk nogal verschillen, en je wil uiteraard de goedkoopste lening scoren. Op de websites van kredietverstrekkers kan je simulaties uitvoeren en de aanbieders vergelijken.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Snel geld lenen zonder papieren kan, maar doe eerst je huiswerk voordat je een beslissing neemt. Er is een ware concurrentieslag gaande, dus het is de moeite waard om een avond achter je laptop door te brengen. Eens je alle informatie hebt doorgelezen kan je met een gerust hart online een aanvraag doen om de bal aan het rollen te krijgen. Het geld wordt dan binnen een paar dagen (soms een paar uur) op je rekening gestort. Fijn toch?

Let op: geld lenen kost ook geld.