Lenen zonder toetsing: zo pak je het slim aan!

Als je snel geld wil lenen zonder toetsing, kan je dit doen via een minilening. Je moet je dan geen zorgen maken dat je afgewezen wordt in verband met een negatieve CKP codering. Er wordt bij een minilening namelijk geen CKP-check gedaan, wat een voordeel is voor mensen die geregistreerd staan als wanbetaler. Dit gebeurt als je ooit een lening hebt afgesloten en niet hebt afbetaald, of als je 3 maanden aanéén te laat hebt afgelost. Omdat een dergelijke codering 10 jaar blijft staan, is het verstandig die lening zo snel mogelijk af te betalen.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Aanbieders van leningen zijn verplicht om een CKP-controle uit te voeren, maar een minilening vormt de uitzondering hierop. Een minilening heeft altijd een zeer korte looptijd. Een CKP-check is pas verplicht als je meer dan 1000 euro wil lenen aan een duurtijd van meer dan 3 maanden. Je kan dus zonder problemen een krediet bekomen zolang het onder de 1000 ligt, zelfs als je op de zwarte lijst staat. Zorg er wel voor dat je niet verder in de problemen komt, dus extra voorzichtigheid is geboden. Wil je meer dan 1000 euro lenen zonder CKP toetsing, dan kan je meerdere minileningen aanvragen of een alternatieve aanbieder zoeken.

Er zijn mensen en bedrijven die hun vermogen gebruiken om leningen te verstrekken. Bedenk wel dat zij een risico nemen als je op de zwarte lijst staat; de kosten (rentevoet en leenkosten) zullen dan ook hoger liggen dan bij reguliere kredietverschaffers. Lenen zonder CKP toetsing kan ook via je directe cirkel van mensen om je heen. Wellicht is het verstandig om eerst eens met een familielid of vriend te gaan praten; die is vaak bereid je uit de brand te helpen, zolang je het vertrouwen niet beschaamt. Leg alles helder vast op papier om onduidelijkheden te voorkomen. Je wilt je relatie niet ten onder zien gaan door misverstanden.

Een laatste optie is om een bezit in onderpand te geven bij het pandjeshuis. Bedenk wel dat je je eigendom kwijt bent als je de lening niet terugbetaalt op de afgesproken tijd. Een onderpand kan van alles zijn, zoals een waardevol sierraad of schilderij, of een antiek meubelstuk dat je ooit geërfd hebt. Gebruik deze optie alleen als je echt geen andere uitweg hebt. Maar voordat je deze stap neemt, kijk dan eerst op de websites van de reguliere aanbieders. Zoals al gezegd, een minilening kan heel eenvoudig online worden afgesloten zonder dat er getoetst wordt.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Bijna iedere aanbieder heeft wel een simulator tool op de website. Daarmee kan jij uitrekenen hoeveel je moet betalen voor je lening. Bedenk dat er soms serieuze verschillen zijn tussen de aanbieders; die beconcurreren elkaar op het jaarlijks kostenpercentage. Hoe lager het JKP, hoe goedkoper je lening meestal is. Doe dus vooral een aantal simulaties om vast te stellen wie de goedkoopste lening aanbiedt. Daarna is het simpel om de lening online aan te vragen en het geld binnen enkele dagen (soms uren) op je rekening te ontvangen.

Let op: geld lenen kost ook geld.