Prive geld lenen, zonder vragen? Alles wat je moet weten!

Het internet heeft ervoor gezorgd dat het vandaag veel gemakkelijker is om informatie te vinden. Je kan online diverse verkopers vinden en vergelijken wie de beste prijzen aanbiedt. Dit is heel goed voor de concurrentie. Vroeger moest je 5 verschillende winkels af om te zien wie de beste deal had. Nu kan je dit gewoon in je huiskamer uitzoeken, achter je laptop. Het scheelt toch veel energie dat je direct naar de goedkoopste winkel kan, of zelfs je product online bestellen. En dit is niet anders voor financiële instellingen die leningen aanbieden. Het heeft even geduurd, maar zelfs de traditionele banken doen mee aan de competitie

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Als je privé geld wil lenen kan dit bij diverse kredietkantoren. Het moet tegenwoordig geen traditionele bank meer zijn die tientallen papieren wil zien en honderdduizend vragen heeft. Sinds de wereld digitaal is geworden zijn de kredietverschaffers als paddenstoelen uit de grond gerezen. Er wordt vooral geconcurreerd op het jaarlijks kostenpercentage (JKP); hoe lager dit is, hoe goedkoper je lening meestal is. Officiële kredietverschaffers hebben van de Belgische overheid een vergunning ontvangen. Dit is dus anders dan bij privé die jou via internet een lening aanbiedt.

Prive geld lenen bij een persoon die dit via een advertentie of digitale marktplaats aanbiedt, is een risico. Controleer dus altijd of die persoon een vergunning heeft. Is dit niet zo, blijf dan liever weg van dergelijke mensen. Ze berekenen vaak torenhoge intrestvoeten en komen niet zelden uit een crimineel circuit. Veel veiliger zijn de kredietaanbieders die een website hebben waarop helder en duidelijk het JKP geëtaleerd wordt; dat stelt de overheid verplicht. Om te zien wie het goedkoopste krediet aanbiedt, kan je op hun websites een lening simuleren. Voer het leenbedrag en de looptijd in en presto…daar is je maandelijkse aflossing te zien.

Je kan uiteraard altijd proberen privé geld te lenen bij je ouders of vrienden. Die rekenen vaak niet eens rente. Maar voel je je bezwaard om naar hen toe te stappen, dan kan je online een lening aanvragen bij een respectabele aanbieder, zoals Cetelem, Kredietpunt of Codifis. Dit zijn moderne banken die in kredieten gespecialiseerd zijn. Maar vlak ook zeker de banken niet uit. Die zijn er ondertussen achter dat ze mee moeten in de concurrentie. Ook bij hen kan je tegenwoordig zeer lage JKPs vinden. Het is aan jou om je huiswerk te doen.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Door diverse simulaties te doen bij diverse aanbieders, ontstaat een helder beeld van de goedkoopste kredieten. Het is even een avond werken achter je laptop, maar waarom zou je meer rente betalen als het ook aan minder kan? Je mag zo vaak je wil simuleren en het kost niets. De aanvraag kan gewoon online gedaan worden en ook dan ben je nog altijd tot niets verplicht. Maar in elk geval zet je het proces in werking en kan de communicatie van start gaan. Wees slim en zorg dat je alle informatie hebt voordat je een keuze maakt. Alleen op die manier kan je een goede beslissing nemen.

Let op: geld lenen kost ook geld.