Snel en moeiteloos geld lenen met een uitkering: dat kan!

Het is altijd een vervelend gevoel om verhalen over werk te horen als je zelf op zoek bent naar een baan. Wellicht is het bedrijf waar je eerder werkte ineens op de fles gegaan en ben je op zoek naar een nieuwe job. En dat lukt niet altijd zo 1,2,3, maar ondertussen blijven de facturen gewoon op je mat vallen. In bovenstaand geval heb je recht op een uitkering, maar dat is geen vetpot. Als dan plots je auto het begeeft, is er geen geld om een nieuwe wagen aan te schaffen. Een lening afsluiten bij een traditionele bank wordt moeilijk (maar is niet onmogelijk), want daarvoor moet je meestal een vast inkomen kunnen tonen. Is het sowieso mogelijk om geld te lenen met een uitkering?

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Ja, er zijn diverse manieren om geld te lenen, ook als je een uitkering hebt. Het makkelijkste is om naar een vriend of familielid te stappen; die kunnen bereid zijn om jou te helpen. Zolang je eerlijk uitlegt waar het om gaat, is er meestal wel begrip voor je situatie. Het is belangrijk om alles op papier te zetten, zodat er geen misverstanden zijn over de voorwaarden. En met een beetje geluk moet je geen intrest betalen (bied dit uiteraard wel altijd aan). Als je een uitkering hebt en wellicht een eigendom van waarde, dan kan je het eventueel bij een bank proberen. Zolang de waarde van het eigendom de lening dekt, is dit een mogelijkheid.

Om bij de bank geld te lenen met een uitkering kan wellicht iemand borg staan voor jou. Dit betekent dat de bank jou een lening verstrekt, maar de persoon die borg staat verantwoordelijk wordt gehouden als je niet aflost. Doe dit alleen als je heel zeker weet dat je je verplichtingen kan nakomen. Als het niet om een autolening gaat, maar bv. om een lening van onder de 1000 euro, dan is dit online aan te vragen zonder dat je papieren moet tonen. De lening moet wel op korte tijd terugbetaald worden, en aan een hogere rentevoet. Om te zien wat je maandelijkse aflossing wordt, kan je de lening simuleren op de website van de aanbieder.

Er zijn ook kredietmarktplaatsen waar je geld kan lenen met een uitkering. Dit zijn particulieren of bedrijven die leningen aanbieden aan een hogere rentevoet. De aanbieders staan onder toezicht van de Belgische overheid, dus dit is een secure manier om een krediet te scoren. De uiteindelijke beslissing ligt altijd in handen van de aanbieder, maar met wat communicatie bouw je een vertrouwensrelatie op; zelfs met een uitkering zijn er dan mogelijkheden. Hoe dan ook, vergelijk eerst zoveel mogelijk leningen om te zien waar je het goedkoopste krediet kan afsluiten.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Dit betekent dat je zoveel mogelijk simulaties uitvoert bij zoveel mogelijk aanbieders. Door de diverse maandelijkse aflossingen naast elkaar te leggen krijg je een goed beeld van je mogelijkheden. Doe daarom eerst wat onderzoek via je laptop en kies de aanbieder die het beste bij jouw budget past. Simuleren is de sleutel.

Let op: geld lenen kost ook geld.