Snel geld lenen van particulieren: heb je hier al eens gekeken?

Vandaag de dag kiezen steeds meer mensen voor geld lenen van particulieren. Je kunt op het internet marktplaatsen vinden waar leningen worden aangeboden, volledig volgens de wet. Deze kredietverstrekkers staan onder toezicht van de Belgische overheid (controleer dit altijd) en moeten zich aan de financiële regels houden. Er kunnen diverse redenen zijn waarom je niet naar een traditionele bank stapt. Wellicht heb je in het verleden betalingsachterstanden gehad en sta je op de zwarte lijst. Of je krijgt de lening aan een goedkopere intrestvoet aangeboden.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Geld lenen van particulieren staat ook bekend als p2p, of peer to peer lenen. Dit kan een lening zijn die je bij een vriend of familielid afsluit, maar ook een onbekende. Die kun je online vinden op kredietmarktplaatsen. En het is niet enkel voor particuliere leningen; ook zakelijke leningen kunnen op deze manier worden afgesloten. De banken zijn sinds de crisis voorzichtig geworden met het goedkeuren van leningen. Voor een startende ondernemer kan het daardoor zeer moeilijk zijn om zijn bedrijf van de grond te krijgen. Een particuliere lening kan dan uitkomst bieden.
Er wordt van alles aangeboden, van kleine leningen tot woonkredieten. Iedere aanbieder heeft zijn eigen tarieven en voorwaarden. Omdat een p2p lening een hoger risico betekent voor de aanbieder, zal je meestal ook een hoger dividend betalen. Voordeel is wel dat allerlei administratieve kosten, dossierkosten en ga zo nog maar even door, omzeild worden. En dat kan veel geld schelen. Uiteraard moet je wel aan bepaalde voorwaarden voldoen, afhankelijk van het bedrag dat je wilt lenen. Je kunt online zelf je lening simuleren op de websites van de aanbieders en binnen korte tijd weten wat je maandelijkse afbetalingen zijn.

In Amerika is deze vorm van lenen steeds populairder geworden. Dit is nu aan het overwaaien naar Europa, dus de financiële wereld is sterk aan het veranderen. Er zijn nu zelfs banken die schoorvoetend moeten toegeven dat ze business verliezen en hun rentevoet en kosten steeds meer aanpassen. Voordat je een beslissing neemt, is het slim om zoveel mogelijk aanbieders naast elkaar te leggen om ze te vergelijken. Dit doe je door diverse simulaties uit te voeren om de maandelijkse aflossingen te vergelijken. Lees altijd goed de voorwaarden door en heb je vragen, neem dan contact op met de aanbieder.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Als we het over particuliere leningen hebben, zijn dit heus niet altijd personen. Ook bedrijven die een comfortabele kasstroom hebben, zetten hun extra geld aan het werk door jou geld te lenen. Op die manier kunnen beide partijen profiteren. Geld lenen van particulieren kan vele vormen aannemen; aan jou de taak om hen te verifiëren en de aflossingen naast elkaar te leggen. De beslissing over de lening ligt uiteindelijk altijd bij de aanbieder, maar wie niet waagt, die niet wint. Ga daarom direct aan de slag met simuleren en steek wat tijd in je vergelijkingen. Aan een avond werk, gewoon vanuit je luie zetel, heb jij wellicht vanavond al je favoriete aanbieder gevonden.

Let op: geld lenen kost ook geld.