Snel geld lenen zonder loonstrook: zo pak je het aan!

Het valt niet mee om rond te komen als je geen baan hebt. Het leven is duur en de facturen blijven komen. Soms kan het gebeuren dat je plots krap zit, maar de factuur moet betalen om niet in de problemen de komen. Om die lastige maand te overbruggen wil je liefst een lening afsluiten. Maar is het mogelijk om snel geld te lenen zonder loonstrook? Wij bespreken hier de opties die je hebt als werkeloze of iemand die met langdurig ziekteverlof is. Hoewel het niet makkelijk is, zijn er toch wat mogelijkheden om je probleem wellicht op te lossen.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Probeer eerst of je een lening bij een familielid of vriend kan afsluiten. Je moet niet te trots zijn om hulp te vragen als dit nodig is. Mensen die jou kennen en om je geven zijn vaak bereid om je een hand toe te steken. Om te zorgen dat je vriendschap of familierelatie niet in gevaar komt, is het belangrijk alles op papier te zetten. Zet je leenbedrag, de duurtijd dat je afbetaalt en de eventuele rentevoet zwart op wit; dat is voor alle partijen beter. Vrienden en familie moeten een leven lang mee, dus spring daar zuinig mee om. Je kan dit onder elkaar doen of via een notaris.

Als de lening onder de 1000 euro ligt, is het bij een aantal geldverstrekkers mogelijk om snel geld te lenen zonder loonstrook; er worden geen vragen gesteld, dus je zit goed. Een dergelijke lening moet meestal binnen 30 dagen terugbetaald worden, dus je moet de maand erop wel aflossen. Maar als je een uitkering of ziekengeld krijgt, dan is dit een mogelijkheid. Je kan de lening simpelweg online aanvragen en het geld staat meestal binnen een paar dagen (en soms een paar uur) op je zichtrekening.

Bij een traditionele bank is zeer moeilijk om een lening af te sluiten zonder baan. Banken hebben te maken met een risicoprofiel, en zonder baan is dit in jouw geval te hoog. Wat wel mogelijk is, is een eigendom in onderpand geven. Wellicht heb je een kostbaar schilderij of sierraad geërfd van je (groot)ouders, of heb je een auto die je daarvoor kan gebruiken. Je moet wel zeker zijn dat je de lening kan terugbetalen, want anders ben je je onderpand kwijt; een bank heeft dan het recht om dit te verkopen om haar geld terug te krijgen. Je kan ook iemand (met een inkomen) vragen garant te staan voor jou. Die persoon is dan verantwoordelijk als je niet aflost.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Voordat je een beslissing neemt, is het slim om online een aantal simulaties uit te voeren bij diverse aanbieders. Iedere kredietgever heeft zijn eigen voorwaarden en rentevoet, dus je doet er goed aan te controleren of er wellicht één bijzit die uitkomst kan bieden. Geld lenen zonder loonstrook is mogelijk, maar verzamel eerst alle informatie zodat je een goede beslissing kan nemen. Je kan via bovenstaande link alvast vrijblijvend simulaties doen op de websites van de aanbieders. Ga ervoor zitten.

Let op: geld lenen kost ook geld.