Snel geld nodig? Zo kan je eenvoudig lenen zonder bank!

Het kan zomaar ineens gebeuren: je rijdt met je oude wagentje over een hobbel en plots gaan alle panieklampjes op je dashboard knipperen. Veel mensen rijden dan toch nog door, want ze zijn bijna thuis. En dat is nu net een slechte zet, vooral met een oude auto. Voordat je het weet geven allerlei belangrijke onderdelen het op en daar sta je dan. Eens je bij je automonteur bent aangekomen zie je de bui al hangen: de auto is niet meer de moeite waard om te redden. Je zal een nieuwe moeten aanschaffen en een betrouwbaar model kost al gauw €10.000 of meer. Wat nu?

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Een autolening wordt door vele mensen afgesloten en je moet hiervoor niet eens een bank binnenlopen. Als je snel geld nodig hebt zonder bank, kan je heel eenvoudig online een krediet afsluiten voor je auto of andere aanschaf. Sinds de crisis van 2008 zijn de banken erg voorzichtig geworden met het toekennen van leningen. Je moet eerst documenten overleggen, dan wordt een risicoprofiel gemaakt, dan weer praten en ga zo maar door. Veel mensen hebben een lening op zeer korte termijn nodig en kunnen zo lang niet wachten. Ga daarom op zoek naar een ander type krediet.

De online kredietverstrekkers zijn de voorgaande jaren als paddenstoelen uit de grond gerezen. Dankzij internet is het nu heel eenvoudig om online een lening aan te vragen en af te sluiten als je snel geld nodig hebt zonder bank. Voor kleinere leningen is enkel een ID-bewijs nodig. Dit kan je scannen en dan opsturen via je laptop. Vaak staat het geld binnen een paar uur op je rekening en kan jij weer verder. Deze minileningen (onder de €1000) moeten wel binnen korte tijd terugbetaald worden, maar in elk geval ben je direct uit de brand. Belangrijk is dat je enkele uurtjes de tijd neemt om de aanbieders te vergelijken, gewoon online.

Iedere kredietaanbieder heeft wel een simulator op de website staan. Daarmee kan jij uitrekenen wat je maandelijkse aflossingen worden. Door diverse aanbieders te vergelijken zie je heel snel wie het goedkoopste krediet aanbiedt. De aanbieders beconcurreren elkaar op het jaarlijks kostenpercentage (JKP) en dit kan voor een zeer lage rentevoet zorgen. Als je snel geld nodig hebt zonder bank, is het wellicht verstandig eerst een familielid of vriend te benaderen. Als je dit vervelend vindt, dan zijn er diverse kredietmarktplaatsen waar je een lening kan afsluiten (aan een hogere intrestvoet) bij een particulier of een bedrijf. Die staan onder toezicht van de Belgische overheid, dus het is veilig.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Een krediet aangaan bij iemand die privé adverteert, is risicovoller; er is geen controle en er kunnen woekerintresten berekend worden. Zorg bij iedere lening altijd dat alles goed op papier staat om misverstanden te voorkomen. We hebben alvast een aantal aanbieders op rij gezet voor jou. Door op de link te klikken kan je een aanbieder kiezen en op zijn website een simulatie uitvoeren, volledig gratis. Makkelijker kunnen we het niet voor je maken. Simuleren dus!

Let op: geld lenen kost ook geld.