Tips over geld lenen zonder loon

Je hebt momenteel geen werk, de vacature markt is moeilijk en weinig beschikbare job. Maar je hebt wel geld nodig en als het kan via een lening. Soms heb je een onverwachte uitgave die je onmiddellijk moet kunnen betalen. Maar met weinig spaargeld en geen vast inkomen zit je vast. Je kan dan wel lenen en er zijn kredietverstrekkers die het mogelijk maken om toch te lenen, ook al heb je geen loon.

Zonder loon geld lenen? Klik hier!

Normaal gaat een bank ervan uit dat je wel een vast inkomen hebt. Het is namelijk met dat geld dat je de lening moet terug betalen. Indien die zekerheid wegvalt voor de bank, is het risico zeer groot dat het geld niet terug betaald zal worden en vele banken gaan dit niet toestaan. Er zijn uiteraard altijd banken die ook hoge risico’s willen nemen, maar daar tegenover staat een hoge rentevoet. Als jij je daar in kan vinden, moet je zo een lening overwegen. Zeker als de nood het hoogst is.

Een hoge rentevoet wil zeggen dat de kosten ook hoog zullen zijn. Maar als je niet anders kan dan kan het niet anders. Je zal ook willen weten hoeveel je uiteindelijk kan lenen. Dit kan je te weten komen door een lening simulatie te maken bij de banken die een lening geven voor mensen zonder loon. Daar kan je de mogelijkheden bekijken en de kosten die erbij komen. Kosten worden vaak omschreven met de afkorting JKP, die staat voor Jaarlijks Kosten Percentage. Als je je toch iet of wat wil uitsparen zoek dan de lening met het laagste JKP.

Wat voor sommige banken wel mogelijk zal zijn, als je geen loon hebt, om toch een lening aan te gaan, maar met iets in onderpand. Het kan zijn dat je een eigendom hebt, een huis of appartement, een auto of meubilair. Dat kan de bank als onderpand nemen en bij betalingsproblemen die zaken aanslaan. Het is niet leuk om te weten dat een bank daar beslag kan op leggen mocht er iets verkeerd gaan, maar het is wel een mogelijkheid om toch een lening aan te vragen in deze situatie. Bespreek dit goed met de bank, zodat je weet hoe het allemaal in mekaar zit en je geen verrassingen meemaakt op dit vlak.

Heb je geen vast loon, maar wel een uitkering dan heb je toch al iets meer mogelijkheden. Een bank zal de uitkering zien als vast inkomen en hiermee kan je de lening dan terug betalen. Je zal nog steeds onder hoge rentevoet lenen en met enkele bijkomende voorwaarden, maar je kansen stijgen toch wel. Het is voor leningen de omgekeerde wereld, wie geld of een lening het meeste nodig heeft, raakt er het moeilijkste aan of moet zeer hoge kosten betalen. Ergens is dat niet logisch, maar vanuit het oogpunt van een bank wel. Hoe hoger het risico om aan iemand geld te lenen, hoe groter de kans dat de lening niet kan terug betaald worden en dus hoe meer rente je moet betalen om te lenen. Iemand met een vast inkomen kan vaak zonder problemen lenen.

Een lening aangaan is altijd iets waar je eens goed moet over nadenken en zeker als je geen loon hebt. Dan is je financiële situatie al moeilijk en moet je de eindjes aan mekaar knopen. De maanden volgen mekaar snel op en de kosten blijven hetzelfde. Als je dan nog een lening moet zien af te betalen, heb je een goed plan nodig. Een goed gesprek in een bankkantoor kan hier ook al wonderen doen. Zij kunnen je precies zeggen wat je aankan en hoeveel het je per maand zal kosten. Uiteindelijk is het een knoop die jij moet doorhakken.

Maar het is goed om te weten dat er wel mogelijkheden zijn om te lenen, ook al heb je geen inkomen. Er zullen banken weigeren je geld te lenen, maar anderen zullen je wel geld willen lenen. Mits voorwaarden en hoge JKP, maar zo ben jij wel gered en kan je geld spenderen aan zaken die noodzakelijk zijn. Het leven gaat door en elke dag en elke week komen er facturen binnen die we snel moeten betalen. Zonder vaste inkomsten is dit soms moeilijk om te dragen en dreig je kopje onder te gaan. Maar laat je niet doen en informeer je goed naar de mogelijkheden van een lening zonder loon.

De beste aanbiedingen voor een lening zonder loon: klik hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.