Waar kan ik direct geld lenen, zonder vragen?

Wat zou het fijn zijn als je direct geld kon lenen zonder vragen of ander gedoe. Helaas is dat in de meeste gevallen niet mogelijk. Een bank wil jou gerust een lening aanbieden, maar dat kost geld. Je kent die slogan vast wel van tv of als reclameposter: lenen kost altijd geld! Dat is ook logisch, want de kredietverstrekker neemt een risico. Daarom is het bij traditionele banken veel moeilijker om een lening te krijgen zonder dat je een loonstrook kan laten zien. Maar het is niet onmogelijk.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Normaalgesproken zal je een baan hebben en daarmee een inkomen. Een lening aanvragen is dan een fluitje van een cent, vooral als je ook een werkende partner hebt. Je mag ongeveer een derde van je salaris uitgeven aan leningen. Werk je beiden, dan kan je een grotere lening aanvragen; de inkomens worden immers bij elkaar opgeteld. De bank zal uitrekenen wat je mag lenen. Je moet uiteraard ook gewoon doorleven, dus er wordt een kostenplaatje gemaakt van je uitgaven en inkomsten. Het verschil dat overblijft, kan je voor de aflossing van je lening gebruiken.

Maar hoe kan je direct geld lenen zonder vragen? Dat kan alleen als je een lening onder de 1000 euro afsluit. Hierbij worden geen vragen gesteld, want de kredietverstrekker moet dit niet melden bij de Centrale van Kredieten voor Particulieren (CKP). Iedereen die wel eens een lening heeft afgesloten boven de 100 euro is daar opgelijst. Dus als jij in het verre verleden afbetalingen gemist hebt van een lening, sta je op de zwarte lijst. Geen bank die jou dan een lening wil aanbieden zonder garantie.

Als je een ouder of goede vriend hebt die garant wil staan voor jou, dan wordt het eenvoudiger. Zorg wel dat je dit vertrouwen niet beschaamt door niet tijdig af te lossen; dan stapt de kredietgever naar die persoon voor geld. Je kan ook een eigendom in onderpand geven. Denk daarbij aan een auto, sieraad, afbetaalde woning, schilderij en ga zo maar door. De kredietgever heeft het recht jouw bezit te verkopen als je niet aan je aflossingsverplichtingen kan voldoen. Denk dus heel goed over na voordat je een dergelijke beslissing neemt.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Als je toch direct geld wil lenen, liefst zonder vragen, ga dan eerst naar de websites van de aanbieders. Daar kan je vast een leningsimulatie uitvoeren om te weten wat je maandelijkse aflossing wordt. Je kan op zoek naar een aanbieder die je geld zal lenen, ook al heb je geen vaste baan. En vergeet niet dat een uitkering feitelijk ook een soort inkomen is. In de simulator geef je het leenbedrag en de termijn in, en binnen een paar seconden weet jij of je de lening kan aanvragen. Ga snel aan de slag met de gratis simulaties en vergelijk de aanbieders. Op die manier krijg je een helder beeld van de verschillen in aflossingen. Hoe meer simulaties, des te beter je beeld. Je mag zo vaak je wil je simulatie aanpassen, totdat je de perfecte lening hebt gevonden.

Let op: geld lenen kost ook geld.