Waar kan ik geld lenen zonder inkomen? Een compleet overzicht!

De vraag ‘waar kan ik geld lenen zonder inkomen’ horen we hier vaak. Het valt niet altijd mee om een leefbaar inkomen te hebben. Je kunt je baan zijn kwijtgeraakt en afhankelijk zijn van een uitkering. Of je bent ziek of invalide en ontvangt eveneens een uitkering. In deze gevallen komt er in elk geval nog wat geld binnen, maar anders is het als je al jaren niet aan de slag komt of je hebt de afgelopen 10 jaar voor de kinderen gezorgd en bent nu gescheiden. Dit zijn moeilijke situaties voor een relatief groot aantal mensen.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Omdat het al lastig genoeg is om de eindjes aan elkaar te knopen, is het laatste waar je op zit te wachten een kapotte wasmachine of frigo. Dit zijn apparaten waar je eigenlijk niet buiten kan, althans niet voor lang. Maar wanhoop niet, want je hebt een aantal opties. De makkelijkste en goedkoopste manier is een familielid of vriend vragen je te helpen. Die zijn vaak bereid je tijdelijk uit de brand te helpen en je moet meestal geen rente betalen. Je kan de overeenkomst onder elkaar regelen en er hoeft geen notaris aan te pas te komen – noteer de voorwaarden wel op papier. Een nadeel is de emotionele factor die een rol speelt en het feit dat veel mensen te trots zijn.

Waar kan ik geld lenen zonder inkomen als ik dit buiten mijn familie of vrienden wil regelen? Dat kan bij een aantal reguliere kredietverschaffers die online te vinden zijn. Zolang het bedrag klein is (tot ongeveer 1000 euro), wordt er niet gevraagd naar documenten en alles kan via het internet geregeld worden. Een dergelijk lening wordt ook wel een minilening genoemd. Hij moet meestal wel binnen een maand worden terugbetaald, dus zorg dat dit ook gebeurt. Je kan ook naar de gemeentelijke kredietbank stappen. Deze sociale banken zijn goedkoop en de moeite waard om te proberen.

Waar kan ik verder nog geld lenen zonder inkomen? In de krant of online kan je ook particulieren vinden die leningen aanbieden. Zoek wel goed uit of de persoon betrouwbaar is en reken op een relatief hoge rentevoet. Bij alle opties is het belangrijk dat je op tijd terugbetaalt. En zorg dat je dat aanbieders met elkaar vergelijkt, vooral bij de minilening; kredietverstrekkers beconcurreren elkaar op het JKP, en dit kan voor verschillen in afbetalingen zorgen. Surf daarom zeker eens naar de diverse websites om een leningsimulatie uit te voeren. Door het bedrag en de duurtijd in te voeren weet je heel snel wat je moet aflossen.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Als je dit bij diverse aanbieders herhaalt, ontstaat een goed beeld van de verschillen in aflossingen. Als je je favoriete aanbieder hebt gevonden, controleer dan of hij een licentie heeft ontvangen van de Belgische overheid en wat de voorwaarden zijn. Eens je dit weet en je bent akkoord, dan kan je de lening direct online aanvragen. Het geld wordt vliegensvlug op je rekening gestort.

Let op: geld lenen kost ook geld.