Waar kan je geld lenen zonder loonstrook? Een overzicht!

Er zijn diverse opties als je geld wil lenen zonder loonstrook. De goedkoopste is een onderhandse lening aangaan bij vrienden of familie. Je moet uiteraard wel in detail uitleggen waar het over gaat en kunnen aantonen dat het noodzaak is; je vrienden benaderen omdat je de nieuwste smartphone wil kopen is geen goede reden. Schets dus een eerlijk en helder beeld van je situatie, want je vriendschap moet langer mee dan vandaag. Dit is ook belangrijk als je de lening niet precies op tijd kan terugbetalen. Het is verstandig om goede afspraken te maken over de duurtijd en de rente. Het kan zijn dat je dit laatste niet moet betalen, maar bied dit altijd aan.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Soms kan je bij een reguliere kredietverstrekker terecht als je iets van waarde in onderpand wil geven. Wellicht heb je een oude auto van je opa geërfd, zo een wagen uit de 30-er jaren. Die moet je wellicht nog opknappen, maar ondertussen zijn dergelijke wagens veel geld waard. Als je geld wil lenen zonder loonstrook kan een bank kan ermee akkoord gaan jou een bedrag te lenen dat gelijk is aan de waarde van die auto. Kan je de lening niet terugbetalen, dan kan de auto verkocht worden en krijgt de bank toch haar geld. Ook sierraden, schilderijen, je eigen woonst, enz. kunnen als onderpand dienen.

Als het leenbedrag onder de 1000 euro ligt, dan wordt er meestal niet naar papieren gevraagd. De lening kan gewoon online worden afgesloten, en het geld staat vaak binnen een paar dagen op je bankrekening. Wel is het zo dat de duurtijd meestal aan minder dan 30 dagen loopt. Het is dus een lening die een korte tijd moet overbruggen als je krap zit. Deze zogenaamde minileningen of flitslening sluit je meestal aan een hogere rentevoet af. Hoe hoog is afhankelijk van de aanbieder. Om de verschillen onder de aanbieders te weten is het belangrijk om de ze te vergelijken. Alleen dan kan je de beste deal vinden.

Wij hebben een aantal kredietverstrekkers op rij gezet voor jou. Zelfs als je geld wil lenen zonder loonstrook, kan je hier je lening gratis simuleren. Voer het leenbedrag en de looptijd in, en binnen een paar seconden weet je je aflossing. Je kan je lening zo vaak je wilt simuleren; staat het aflossingsbedrag je niet aan, verlaag dan het leenbedrag en/of verleng de duurtijd. Door dit bij diverse aanbieders te doen, zie je heel snel waar je het minste betaalt aan JKP (de rente en kosten). Hoe lager het JKP des te goedkoper de lening meestal is.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Het is vervelend als je geen baan hebt, maar er zijn opties als je een moeilijke maand moet overbruggen. En vergeet niet dat een uitkering of ziekengeld ook een soort inkomen is; geef dit dus altijd aan als je een hogere lening wil afsluiten. Start hier intussen met simuleren om een idee te krijgen van je maandelijkse afbetalingen. Wie weet kan je vandaag nog een lening aanvragen, gewoon online.

Let op: geld lenen kost ook geld.