Waarom geld lenen voor schulden een slim idee kan zijn.

Een krediet aangaan om je schulden af te lossen…dit klinkt alsof je het ene gat met andere gaat dichten. Maar zo vreemd is deze stelling niet. Je kan geen betalingsachterstand wegwerken met deze lening, maar je kan wel een persoonlijk of doorlopend krediet afsluiten of leningen samenvoegen. Belangrijk is dat je niet op de zwarte lijst staat, want dan geeft een kredietverstrekker niet thuis. Hoe werkt dit nu precies en waarom kan het een slim idee zijn om geld te lenen voor het afbetalen van schulden? Lees vooral door als je het antwoord wil weten.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Een optie is het afsluiten van persoonlijke lening, maar doe dit alleen onder de juiste omstandigheden. Hier is een voorbeeld: stel, je hebt een vrij hoog krediet afgesloten met een looptijd van 10 jaar aan een variabele rente, maar na 8 jaar heb je grote problemen om aan de maandelijkse aflossingen te voldoen. Door een persoonlijke lening af te sluiten aan 5 jaar voor het nog af te betalen bedrag, kan je de andere lening in 1 keer afbetalen en heb je 5 jaar om die restschuld (die nu je persoonlijke lening is) meer gespreid – en dus aan lagere maandelijkse aflossingen – af te lossen. Dit is dus alleen zinvol als je nieuwe lening een langere looptijd heeft dan de oude.

Geld lenen voor de afbetaling van schulden is slim als je diverse leningen hebt uitstaan en je door de bomen het bos niet meer kan zien. Wellicht sta je rood bij de bank en/of heb je een doorlopend krediet en/of meerdere kredietkaartschulden; dan is het een goed idee deze leningen samen te voegen. Dit wordt ook wel het ‘tweede kans krediet’ genoemd. Alle uitstaande schulden worden bij elkaar opgeteld (en afgelost) en in een nieuwe lening gegoten. Op die manier moet je maar één maandelijkse aflossing uitvoeren en spaar je torenhoge kosten uit voor het rood staan en je kredietkaarten. Bovendien blijf je een goed overzicht houden over je geld.

Belangrijk is uit te zoeken waar je het goedkoopste persoonlijke of doorlopende krediet kan afsluiten. Er zijn nu zoveel aanbieders op de markt dat er een ware concurrentiestrijd is ontstaan. Meestal gaat het hierbij om het jaarlijks kostenpercentage of JKP. Lenen kost altijd geld, dus moet er rente en leenkosten betaald worden voor je lening. Dit wordt samengevat als JKP; meestal geldt dat een lager JKP ook een goedkopere lening betekent. De truuk is om zoveel mogelijk aanbieders met elkaar te vergelijken en de goedkoopste lening eruit te halen.

Ontdek hier de goedkoopste leningen!

Ook voor geld lenen voor het afbetalen van je schulden is dit een relevante actie. Op de website van een aanbieder kan je een leningsimulatie uitvoeren, gratis en zo vaak je wil. Door dit op diverse websites van diverse aanbieders te herhalen krijg je een goed beeld van de diverse maandelijkse aflossingen. Uiteraard is de laagste aflossing het meest aantrekkelijk, en het JKP is al doorberekend in je maandelijkse aflossingen. Eens gevonden, dan kan je contact opnemen met deze kredietverstrekker en je lening aanvragen en afsluiten.

Let op: geld lenen kost ook geld.