Zonder gedoe geld lenen!

Stel je voor dat je zomaar ergens kon geld lenen, zonder vragen of zonder enig gedoe. Het lijkt de ideale wereld wel, maar als je er verder over gaat nadenken, is het dat niet. Een lening aangaan is een dienst die een bank voor je wil aanbieden, maar niet gratis. De kosten zul je erbij moeten nemen. Maar je kan zelfs leningen aangaan zonder een eigen loon te hebben. Aan welke voorwaarden je moet voldoen lees je hier.

Ontdek hier het meest actuele aanbod voor leningen!

In een normale situatie ben je loontrekkende en vraag je een lening aan. Eventueel zelfs met je partner. Dan heb je nog een sterker dossier bij een bank want ze zullen beide inkomens samen tellen. Op basis daarvan volgt een berekening van de mogelijkheden en het bedrag dat jullie kunnen lenen. Uiteraard spelen de uitgaven ook nog mee want die worden ook in die berekening mee geteld. Uitgaven die vast mee geteld worden zijn andere leningen en alimentatie. Die zaken ben je steeds verplicht af te betalen.

Maar zonder loon of zonder gedoe een lening aangaan. Het kan, maar besef wel dat niet alle banken dit zullen toestaan. En als je kan lenen dan zal het met een hogere rentevoet zijn. De bank moet een hoger risico nemen om jou een lening toe te staan dan is het ergens normaal dat ze er ook een hogere kost voor aanrekenen. Of je in die situatie nog kijkt naar de kosten is een andere vraag. Vaak ben je in geldnood als je moet gaan lenen en geen andere inkomsten hebt. Wat wel kan is dat een bank iets van onderpand vraagt. Een eigendom, een auto, meubelen en dergelijke meer kunnen gebruikt worden als zekerheid naar de bank toe. Dan gaan ze dit kunnen aanslaan als jij problemen hebt om alles terug te betalen. Maar voor wie helemaal niets heeft, is dit misschien een ideale oplossing.

Een bank niet terug betalen, ook al heb je niets om terug te betalen of om als onderpand te geven is uiteraard geen oplossing. Je komt op een zwarte lijst terecht en je zal voor een lange periode geen leningen meer kunnen krijgen. Mocht het dan ooit beter gaan op financieel vlak, en je wil een auto aankopen of iets anders aankopen met een lening, dan zal elke bank je de deur moeten wijzen. Want eens op die zwarte lijst moet je goede papieren hebben om er terug af te geraken. Dus gebruik je gezond verstand en denk eens goed na hoe je het allemaal wil aanpakken, nu en in de toekomst.

Het kan even een moeilijke periode zijn waar je geen vaste job te pakken kan krijgen. Interim jobs zijn ook een bron van inkomsten, daar kan een bank ook rekening mee houden. Maar ideaal is het natuurlijk niet. Niet voor jou, omdat het geld snel op raakt, en een bank zal niet snel willen toehappen om iemand zonder vaste inkomsten een lening te geven. Maar als je auto het ineens laat afweten of een dringende herstelling is nodig in je huis of appartement, dan heb je het geld nodig om de herstelling te laten uitvoeren. Een factuur heeft een betaaltermijn en daar moet jij je aan houden. Als je kan zorgen dat je het geld tijdig hebt, is er geen probleem. Maar een laattijdige of geen betaling van een factuur kan ook weer extra kosten met zich meebrengen. Het kan een straatje zonder einde worden, iets wat je zeker moet vermijden.

Als je toch wil gaan lenen. Dan kan je dat op volgende manier doen. Een lening simulatie uitvoeren bij een bank naar keuze. Bij voorkeur een bank die je geld zal lenen, ook al heb je geen vaste inkomsten. Daar geef je in hoeveel je wil lenen en op welke termijn je wenst af te betalen. Heb je een goede lening gevonden? Top. Maak nu de aanvraag helemaal in orde door alle gevraagde gegevens verder in te vullen. Per post krijg je een contract toegestuurd. Als je het contract met handtekening terug stuurt zal de lening doorgaan.

Hier kan je vandaag nog geld lenen!

Let op: geld lenen kost ook geld.